Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥ ΒΛΥΧΟΥ: “Νοιώθουμε αδικημένοι και απομονωμένοι”



Επιμέλεια: Μάριος Ρεντίφης

Την Πέμπτη το πρωί, ομάδα εκπροσώπων των Δημοτών του Βλυχού Μεγάρων επισκέφτηκαν το Δήμαρχο κ. Μαρινάκη στο γραφείο του. Σκοπός της επίσκεψης, ήταν να του ανακοινώσουν τη στήριξή τους σε κάθε ενέργεια της Δημοτικής Αρχής που έχει στόχο τον έλεγχο της κατάστασης που επικρατεί στην περιοχή.
Στη συζήτηση, οι εκπρόσωποι των κατοίκων διατύπωσαν το παράπονο ότι η επέμβαση της τεχνικής υπηρεσίας με τη συνοδεία αστυνομίας έγινε πολύ βίαια και απότομα, χωρίς καμία συννενόηση με τους ίδιους, οι οποίοι επιζητούν την εφαρμογή του νόμου.
Και οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι η περιοχή πρέπει να αναβαθμιστεί, και αυτό σε αυτό θα χρειαστεί να είναι θετικοί στις όποιες αλλαγές συνεπάγεται η αναβάθμιση αυτή.
Σε δήλωσή τους μάλιστα, μία ημέρα πριν την παραπάνω επίσκεψη ο Πρόεδρος κ. Καραγκούνης, αναφέρει την αδικία και την απομόνωση που νοιώθουν οι κάτοικοι της περιοχής:
ΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ ΤΟΥ ΒΛΥΧΟΥ ΜΕΓΑΡΩΝ
Δεν έχουμε κανένα πρόβλημανα γίνουν έλεγχοι, αλλά θα πρέπει να γίνουν στοχευμένα και πάνω από όλα με συνεργασία με εμάς.
Χρειάζεται την συμπαράσταση των ντόπιων ο Δήμος και οι αρχές. Μην ξεχνάτε δε ότι πρώτοι εμείς θέσαμε τους εαυτούς μας στην διάθεση των αρχών για την οργανωμένη παρέμβαση αυτών στην αυθαίρετη παρουσία κάποιων, οι οποίοι δημιουργούν προβλήματα και σε εμάς τους ίδιους. Χρειάζεται η συμπαράσταση των ντόπιων, να υπάρχει συνεννόηση και συνεργασία και βεβαίως, θα θέλαμε να αστυνομεύεται η περιοχή περισσότερο από ποτέ άλλοτε, για να πάψει να επικρατεί η αντίληψη ότι το Βλυχό είναι άβατο όπως έχουν πει επανειλημμένα και να προστατεύσουμε τις οικογένειές μας.
Προβλήματα υπάρχουν χρόνια στο Βλυχό, που οι εκάστοτε διοικήσεις του Δήμου δεν φρόντισαν να λύσουν κάποια από αυτά. Νιώθουμε αδικημένοι και απομονωμένοι από την τοπική κοινωνία. Περιμέναμε από τον νεοεκλεγμένο Δήμαρχο κύριο Μαρινάκη, ο οποίος, ο ίδιος και οι συνεργάτες του, επισκέπτοντο το «άβατο» Βλυχό δύο μήνες πριν τις εκλογές, για να ζητήσουν την στήριξή μας, την οποία και πήρε σε ποσοστό 90%, να συνεργασθούν μαζί μας για την επίλυση κάποιων χρόνιων προβλημάτων. Αντ’ αυτού είδαμε το ακριβώς αντίθετο απ’ αυτά που μας έλεγε προεκλογικά, χωρίς ουσιαστικά να έχει επιτύχει κάποιο καλό αποτέλεσμα, όπως π.χ. παράγκες σε οικόπεδα καταπατημένα συμπολιτών μας Μεγαριτών και απομάκρυνση προβληματικών ατόμων που προφανώς η αστυνομία γνωρίζει, αποτελούν και για μας πρόβλημα μεγάλο.
Τελειώνοντας, θα θέλαμε να σας πούμε ότι περιμένουμε να υλοποιηθούν έστω και στο ελάχιστο οι προεκλογικές δεσμεύσεις του γιατρού Δημάρχου κυρίου Μαρινάκη Ιωάννη.
Με εκτίμηση και σεβασμό στους συμπολίτες μας Μεγαρείς,

Ο Πρόεδρος Καραγκούνης Αργύρης
Ο Γραμματέας Λιακόπουλος Κων/νος
Και οι δημότες του Βλυχού Μεγάρων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου