Τετάρτη, 1 Ιουνίου 2011

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΑΣΟΥ ΔΕΣΚΟΥ (ΕΠΙΚΕΦΑΛΗ "ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ" ΜΕΓΑΡΩΝ & ΝΕΑΣ ΠΕΡΑΜΟΥ)‏

ΠΕΡΙ ….ΔΟΛΙΟΦΘΟΡΩΝ ΚΑΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΩΝ!

Προ ημερών έλαβε χώρα στο Δήμο μας ένα γεγονός που προκάλεσε πραγματικά μεγάλη εντύπωση, και όχι μόνο. Αναφερόμαστε στην επίσκεψη δύο εκλεγμένων δημοτικών συμβούλων, ενός επικεφαλής συνδυασμού και ενός τέως αντιδημάρχου, σε ένα δημοτικό χώρο και συγκεκριμένα στο χώρο των δημοτικών σφαγείων και την παράλληλη απαγόρευση της εισόδου τους από τον αρμόδιο υπάλληλο, έπειτα από εντολή Δημάρχου!, επικαλούμενος μάλιστα …φόβο δολιοφθορών;;!!
Με αφορμή τα παραπάνω εύλογα μπορεί να αναλογιστεί κανείς πως είναι δυνατόν εκπρόσωποι δύο δημοτικών συνδυασμών, που συγκεντρώνουν αθροιστικό ποσοστό άνω του 50%, που έχουν μακρά θητεία στα δημοτικά δρώμενα, που συμμετέχουν σε δημοτικές επιτροπές κλπ, να θεωρούνται ύποπτοι δολιοφθορών στον ίδιο τους τον Δήμο που ουσιαστικά εκπροσωπούν ως εν ενεργεία δημοτικοί σύμβουλοι! Τέτοιου είδους αιωρούμενες υπόνοιες ειδικά όταν προέρχονται από τον πρώτο πολίτη της πόλης μόνο ως ατυχείς μπορούν επιεικώς να χαρακτηριστούν.
Γιατί δεν μπορούν δημοκρατικά εκλεγμένοι εκπρόσωποι του Μεγαρικού και Νεοπεραμιώτικου λαού να επισκεφτούν ένα δημοτικό χώρο και δη τον συγκεκριμένο που τυγχάνει ιδιαίτερου υγειονομικού ενδιαφέροντος; Μετά τις τελευταίες εργασίες και επεμβάσεις που πραγματοποιήθηκαν στον εν λόγω χώρο, τι ποιο φυσιολογικό για έναν δημοτικό σύμβουλο να θέλει από ενδιαφέρον αλλά και υποχρέωση να διαπιστώσει πως πράγματι δαπανήθηκαν τα χρήματα των πολιτών;
Αν μη τι άλλο τέτοιου είδους απαγορεύσεις δείχνουν αδυναμία και αυταρχισμό. Σε μια δημοκρατική κοινωνία όμως, αυτού του είδους οι απαγορεύσεις δεν έχουν καμία απολύτως θέση. Είναι δικαίωμα κάθε εκλεγμένου δημοτικού συμβούλου και πολύ περισσότερο εκπροσώπου δημοτικής παράταξης να μπορεί να επισκέπτεται και να ενημερώνεται  για ότι έχει σχέση με τα δημοτικά δρώμενα ειδικά όταν αυτά αφορούν στη δημόσια υγεία και αποτελεί υποχρέωση της Διοίκησης να διευκολύνει και να εξυπηρετεί το έργο του. Διαφορετικά δεν θα λειτουργεί ομαλά η δημοκρατία, ούτε θα ασκείται ουσιαστικός έλεγχος.
Οι εξηγήσεις που δόθηκαν ότι απαγορεύτηκε η είσοδος στους δύο συμβούλους λόγω του κινδύνου μολύνσεων και πιθανών μεταδόσεων ασθενειών μόνο αστείες μπορούν να χαρακτηριστούν, αφού κάλλιστα θα μπορούσε να τους είχε παρασχεθεί ο κατάλληλος εξοπλισμός για την αποφυγή τέτοιων καταστάσεων. Όλοι οι υπόλοιποι εργαζόμενοι αλλά και χρήστες των σφαγείων πως μπαινοβγαίνουν δηλαδή, «αποστειρωμένοι»;
Όσοι ασχολούνται με τη Διοίκηση του Δήμου θα πρέπει να γνωρίζουν ότι είναι διαχειριστές μιας επιχείρησης που «ιδιοκτήτης» είναι οι πολίτες. Δεν είναι δική τους η επιχείρηση, έχουν όμως καθήκον να φροντίζουν να λειτουργεί σύννομα και σωστά με γνώμονα το συμφέρον του «ιδιοκτήτη».


Δέσκος Τάσος
Επικεφαλής «Ενεργών Πολιτών» Μεγάρων & Νέας Περάμου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου