Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Τοποθέτηση της ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ σχετικά με το σχέδιο προεδρικού διατάγματος που αφορά και την συγκρότηση οργάνων των Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας

Με το σχέδιο νόμου εκλογής των συλλογικών οργάνων της αυτοδιοίκησης που έχει καταθέσει η Κυβέρνηση,  ολοκληρώνεται το αντιλαϊκό πάζλ.
Το νεοσυγκεντρωτισμό του «Καλλικράτη» και  την οικονομική ασφυξία των μνημονιακών δεσμεύσεων, ολοκληρώνει τώρα η αντιδημοκρατική θεσμική εκτροπή του απόλυτα δημαρχοκεντρικού, πλειοψηφικού- διπολικού συστήματος εκλογής.
Η εξαφάνιση όλων των μη δικομματικών συνιστωσών του Αυτοδιοικητικού κινήματος από την εκπροσώπηση, κόντρα στη λαϊκή ετυμηγορία, αναδεικνύει την ολιγαρχική αντίληψη που διέπει την κυβερνητική ηγεσία.
Η ελαχιστοποίηση της εκπροσώπησης των δημοτικών συμβουλίων και τα πολύ μικρά περιφερειακά σώματα (στην Αττική το 1/7 του προηγούμενου!!!), ολοκληρώνουν την αντιδημοκρατική αλλοίωση του εκλογικού σώματος.
Καλούμε την κυβέρνηση να αποσύρει το αντιδημοκρατικό σχέδιο νόμου, να υπερδιπλασιάσει τουλάχιστον τα περιφερειακά σώματα και τον αριθμό των δημοτικών συμβούλων στο τελικό σώμα της ΚΕΔΕ, εφαρμόζοντας το σύστημα της απλής αναλογικής στην εκλογή από τα δημοτικά συμβούλια με βάση τα αποτελέσματα του Α’ γύρου των δημοτικών εκλογών.

16-3-2011
για την ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ
Θόδωρος Γκοτσόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου