Τρίτη 1 Απριλίου 2014

"ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕΓΑΡΕΩΝ!"


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

"ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

& ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕΓΑΡΕΩΝ!"



Με πολύ μεγάλη έκπληξη διαβάσαμε στον τοπικό τύπο, τις δύο προηγούμενες εβδομάδες, το κάλεσμα του Γραφείου Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων του Δήμου Μεγαρέων στο οποίο θέτονται διάφορα σημαντικά θέματα που απασχολούν την κοινωνία μας και ζητούνται οι θέσεις και οι προτάσεις των συνυποψήφιων συνδυασμών.



Η έκπληξή μας εντοπίζεται στα ακόλουθα:



1) Διαβάζοντας τον πρόλογο του εν λόγω δελτίου τύπου διαπιστώνουμε ότι αποδίδονται γενικές ευθύνες για αναλγησία τόσο στην «Κεντρική εξουσία» όσο και σε κάποιες εταιρίες, που όμως δεν κατονομάζονται.

Θέλοντας να φρεσκάρουμε λίγο τη μνήμη της δημοτικής μας αρχής θα θέλαμε να ρωτήσουμε, μήπως όταν λέτε «Κεντρική εξουσία» εννοείται την κυβέρνηση Σαμαρά ή αλλιώς την συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ με την οποία υπερηφανεύεστε ότι διατηρείτε «στενές» σχέσεις; Μήπως δεν έχετε επισήμως και πάλι πάρει το «χρίσμα» της ΝΔ, την πολιτική της οποίας κατηγορείτε σε κάθε σας ευκαιρία ως «όψιμοι αντιμνημονιακοί»;

2) Όσον αφορά τώρα στα θέματα που θέτονται για το δημόσιο διάλογο θα θέλαμε καταρχάς να σημειώσουμε ότι θεωρούμε πως είναι επιεικώς απαράδεκτο και προκλητικό να χρησιμοποιείται για το σκοπό αυτό το Γραφείο Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων του Δήμου Μεγαρέων και όχι το Γραφείου Τύπου του συνδυασμού σας.

Είμαστε ήδη σε προεκλογική περίοδο δημοτικών και εν γένει αυτοδιοικητικών εκλογών και ο συνδυασμός της δημοτικής αρχής κατέρχεται πάλι σε αυτές τις εκλογές και μάλιστα με την ίδια ονομασία «Μέγαρα - Ν.Πέραμος Νέο Ξεκίνημα» και με τον ίδιο υποψήφιο δήμαρχο. Δεν έχει ο συνδυασμός σας δικό του Γραφείο Τύπου;

3) Το μεγαλύτερο μέρος των θέσεων που τίθενται για συζήτηση αφορά σε έργα που είτε έγιναν, είτε εκτελούνται, είτε έχει εξαγγείλει η δημοτική αρχή ότι θα γίνουν.

Θα θέλαμε να καταστήσουμε σαφές ότι η παράταξή μας «Ενεργοί Πολίτες Μεγάρων και Νέας Περάμου», η οποία όπως όλοι γνωρίζουν υποστηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ, δέχεται καλοπροαίρετα και αναγνωρίζει το οποιοδήποτε θετικό έργο κάθε δημοτικής αρχής η οποία διοίκησε τον τόπο μας τα τελευταία χρόνια -αλίμονο άλλωστε αν δεν υπήρχε για την όποια διοίκηση και κάποιο θετικό έργο!- και δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση ούτε να το μηδενίσουμε, ούτε να το απαξιώσουμε. Αντιθέτως θα το αξιοποιήσουμε στο έπακρο από όποια θέση κι αν εκλεγούμε.



Όμως, στο δημόσιο «διάλογο-φιέστα» που επιδιώκει πλέον απροκάλυπτα ο κ.Μαρινάκης δεν πρόκειται να συμμετάσχουμε. Ο κ.Μαρινάκης θα μπορέσει να εκθέσει το έργο του στις προεκλογικές «φιέστες» που οργανώνει, αλλά δεν θα τον ακολουθήσουμε γιατί είμαστε ξένοι σε τέτοιες ξεπερασμένες, και κατά τη γνώμη μας καταδικασμένες στη συνείδηση του κόσμου, λογικές και πρακτικές. Αντιθέτως, εκθέτουμε άμεσα το επικαιροποιημένο πρόγραμμά μας, ένα πρόγραμμα εναλλακτικό, ανθρώπινο, κοινωνικό, δίκαιο, ένα πρόγραμμα ανατροπής προς όφελος των πολλών και του τόπου (και όχι προς όφελος κάποιων συγγενών, γνωστών και φίλων).



Εμείς, ως «Ενεργοί Πολίτες Μεγάρων και Νέας Περάμου», βρισκόμαστε σε πάγια ρήξη με την κάθε «Κεντρική εξουσία» (την οποία βέβαια τώρα ο κ. Μαρινάκης επιμελώς δεν συγκεκριμενοποιεί ή ίσως ντρέπεται και να ονοματίσει παρόλο που είναι «συγκεκριμένη» και έχει «ονοματεπώνυμο») που υποβαθμίζει τις πόλεις μας και την ποιότητα ζωής μας. Κάτι που δυστυχώς κάνει η σημερινή συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου , συνεχίζοντας αμείωτα την παράλογη και καταστροφική πολιτική της που οδηγεί στην εξαθλίωση και την απελπισία όχι μόνο τις τοπικές μας κοινωνίες αλλά ολόκληρο τον ελληνικό λαό.



Από το Γραφείου Τύπου της δημοτικής παράταξης

«Ενεργοί Πολίτες Μεγάρων και Νέας Περάμου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου