Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

Οι προγραμματικές θέσεις των Ενεργών Πολιτών Μεγάρων & Νέας Περάμου για την κοινωνική αλληλεγγύη και την πρόνοια

Οι ‘’Ενεργοί Πολίτες’’ θεωρούμε  συνυφασμένες τις έννοιες της κοινωνικής αλληλεγγύης και της πρόνοιας ιδιαίτερα σήμερα στα χρόνια της λιτότητας και των μνημονίων που έχουν αφήσει πίσω τους ‘’καμένη γη’’ στο κομμάτι της κοινωνικής φροντίδας.

Για εμάς μια δημοτική αρχή πρέπει να διέπεται από τις βασικές αρχές αλληλεγγύης που συμπυκνώνονται ως εξής :

-    Κανένα σπίτι χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και νερό
-    Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας
-    Κανένα παιδί νηστικό στο σχολείο

Πιο συγκεκριμένα προτείνουμε :


•   Με πρωτοβουλία του δήμου και σε συνεργασία με τον τοπικό ΟΑΕΔ να δημιουργηθεί ένα μητρώο ανέργων-ανασφάλιστων, που θα αποκτούν άμεση φροντίδα στις δομές αλληλεγγύης, όπως είναι τα κοινωνικά φαρμακεία-ιατρεία και οι  συλλογικές κουζίνες.

•   Ενίσχυση των υπαρχόντων βρεφονηπιακών σταθμών και δημιουργία νέων για να καλυφτούν οι ανάγκες εκατοντάδων οικογενειών σε Μέγαρα και Νέα Πέραμο.

•   Δημιουργία κοινωνικού-δημοτικού ιατρείου στο οποίο θα έχουν πρόσβαση, όλοι όσοι ζουν και εργάζονται στην πόλη μας, χωρίς αποκλεισμούς και χωρίς καμία χρηματική επιβάρυνση.

•  Υποστήριξη από τον δήμο στη δημιουργία ενός προτύπου αστικού αγροκτήματος με στόχο την παραγωγή τροφίμων από κατοίκους που δεν διαθέτουν γεωργική έκταση. Η λειτουργιά και η διαχείριση του θα γίνεται από εθελοντές και θα μπορεί να έχει και επιπλέον δραστηριότητες όπως επισκέψεις σχολείων, οργάνωση σεμιναρίων κτλ.


Για τον τομέα των συγκοινωνιών διεκδικούμε :

•   Ισότιμη μεταχείριση πολιτών στη Δυτική Αττική (Λουτρόπυργος, Ν.Περαμος, Μέγαρα, Κινέττα),σε ότι αφορά την τιμή των εισιτήριων και της μηνιαίας κάρτας με τον προαστιακό, επίσης επέκταση της αστικής συγκοινωνίας  στο δρομολόγιο Μέγαρα –Προαστιακός και τις απογευματινές ώρες.

•    Επέκταση της ενιαίας κάρτας του αστικού δικτύου συγκοινωνιών  (ΟΑΣΑ) σε Μέγαρα και Νέα Πέραμο.

•    Κατάργηση των πλευρικών σταθμών διοδίων  εντός των ορίων  του δήμου μας

•    Ρατσισμός-Φασισμός
Κοινωνικές ομάδες του πληθυσμού με ιδιαίτερα εθνικά και πολιτιστικά χαρακτηριστικά ( μετανάστες , Ρομά ) ,ήταν από τα πρώτα θύματα αυτής της πολυεπίπεδης ανθρωπιστικής κρίσης  και είδαν με έντονο τρόπο τις συνθήκες διαβίωσης τους να επιδεινώνονται.

Ως συνδυασμός που αντιμάχεται τις ρατσιστικές  και φασιστικές αντιλήψεις, είμαστε υπέρ της κατάργησης κάθε κοινωνικού αποκλεισμού και  της περιθωριοποίησης  που συμβαίνει κατά συνανθρώπων μας . Πιστεύουμε ότι η πρόσβαση  σε υποδομές και αγαθά ( Στέγη , ηλ. ρεύμα ,ύδρευση, δρόμοι ,σχολεία ) μπορεί να λειτουργήσει θετικά προς όφελος όλων των πολιτών της περιοχής μας.


Ολόκληρο το πρόγραμμα της Δημοτικής κίνησης «Ενεργοί Πολίτες Μεγάρων & Νέας Περάμου» θα το βρείτε  σε ηλεκτρονική μορφή στο ιστολόγιο: dkenergoipolites.blogspot.gr
Όποιος το επιθυμεί μπορεί να μας βρει στο mail του συνδυασμού μας: dkenergoipolites@gmail.comκαθώς και στο facebook: facebook.com/dkenergoipolites

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου