Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ

Την Τρίτη 19/10/2010 στην αίθουσα του πολιτιστικού Συλλόγου «Θέογνις» πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του προγράμματος και των υποψήφιων δημοτικών συμβούλων της ‘’ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΜΕΓΑΡΩΝ & ΝΕΑΣ ΠΕΡΑΜΟΥ’’.
Στην αρχή της εκδήλωσης ο επικεφαλής του συνδυασμού και Υποψήφιος Δήμαρχος Τάσος Δέσκος, αφού πρώτα ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για την παρουσία τους, τόνισε με ιδιαίτερη έμφαση την ιδιαιτερότητα αλλά και την κρισιμότητα των επερχόμενων αυτοδιοικητικών  εκλογών της 7ης Νοέμβρη εξαιτίας της εφαρμογής του Καλλικράτη αλλά και των καταστροφικών περιορισμών που επιτάσσει το Μνημόνιο, το οποίο όπως ανέφερε χαρακτηριστικά περικόπτει από την τοπική αυτοδιοίκηση 1 δις ευρώ κατ’ έτος έως το 2013 αποδυναμώνοντας τους δήμους, οι οποίοι τώρα θα αδυνατούν να παρέχουν δωρεάν κοινωνικές υπηρεσίες στους πολίτες τους.
Κατά την εναρκτήρια τοποθέτησή του ο κ. Τάσος Δέσκος ανέφερε επίσης ότι οι παλιές παρατάξεις της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης έχουν δώσει πλέον επανειλημμένα και απογοητευτικά δείγματα γραφής που όλοι γνωρίζουμε ενώ δεν έχουν πια τίποτε  το διαφορετικό να προσφέρουν για την πρόοδο του τόπου και γι αυτό κάλεσε τους πολίτες των Μεγάρων και της Νέας Περάμου να δώσουν τώρα την ευκαιρία στο νέο, στο κοινωνικό, στο δίκαιο, στο ανθρώπινο, στο εναλλακτικό, στο αληθινό, που πρεσβεύουν οι ‘’ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ’’.
Την λεπτομερή παρουσίαση του προγράμματος ανέλαβε στη συνέχεια ο κ.  Γεώργιος Καρώνης ο οποίος ανέλυσε διεξοδικά όχι μόνο τους κεντρικούς άξονές του, αλλά και τις ειδικότερες και πολύ συγκεκριμένες, σαφείς και βιώσιμες προτάσεις και θέσεις των ‘’ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ’’ σε κάθε επιμέρους θεματική ενότητα (ανάπτυξη, κοινωνική πολιτική, περιβάλλον, παιδεία & πολιτισμό, υγεία, αθλητισμό, υπηρεσίες Δήμου κλπ).
Μετά το τέλος της ολοκληρωμένης παρουσίασης του προγράμματος ακλούθησε η παρουσίαση του ψηφοδελτίου της ‘’ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΜΕΓΑΡΩΝ & ΝΕΑΣ ΠΕΡΑΜΟΥ’’.
Έπειτα το λόγο πήραν οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού με πρώτη την Κ. Μουλιάνου Ελένη η όποια στην τοποθέτηση της αναφέρθηκε διεξοδικά στα ζητήματα που αφορούν στη Νέα Πέραμο παρουσιάζοντας τις θέσεις του συνδυασμού και τις προτάσεις του προγράμματός μας για την περιοχή.
Ο κ. Μελέτης Κατρακούλης στη συνέχεια έκανε στην παρέμβασή του τον παραλληλισμό ότι ο Καλλικράτης είναι το «νέο μνημόνιο για την παιδεία και το κοινωνικό κράτος», καθώς με την εφαρμογή του η πολιτεία αποσύρετε από τις κοινωνικές της υποχρεώσεις ενώ παράλληλα μεταθέτει στους δήμους νέες αρμοδιότητες που δεν συνοδεύονται όμως από επαρκείς πόρους και στις οποίες είναι φανερό ότι θα αδυνατούν πλέον να ανταποκριθούν.
Ο τρίτος δημοτικός σύμβουλος που μίλησε ήταν ο κ. Καλτήρης Δημήτρης ο οποίος επικεντρώθηκε στην ομιλία του στην ανάγκη για καταδίκη του Μνημονίου αλλά και των «χρισμένων» υποστηρικτών του στις πόλεις μας.
Στο τέλος της συζήτησης ο Υποψήφιος Δήμαρχος Τάσος Δέσκος  κάλεσε τους πολίτες της περιοχής να κάνουν όπως είπε «κτήμα» τους το πρόγραμμα του συνδυασμού, ζητώντας τους να το μελετήσουν προσεκτικά, να το εμπλουτίσουν και να το διαδώσουν. Έκανε ειδική αναφορά στην αποχή, χαρακτηρίζοντάς την ως λαθεμένη στάση αντίδρασης αφού όχι μόνο δεν καταδικάζει όπως είπε τις καταστροφικές πολιτικές αλλά αντιθέτως τις ενισχύει, ενώ σημείωσε ότι οι ‘’ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ‘’ θα επιμείνουν στη θέση τους για ένα νέο, ανθρώπινο, εναλλακτικό, στοχευμένο και βιώσιμο σχέδιο ανάπτυξης που θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής στον τόπο μας, ζητώντας χαρακτηριστικά κλείνοντας την εκδήλωση «…την στήριξη του ψηφοδελτίου των ‘’ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ‘’ για να αναλάβουμε όλοι μαζί, ένα δυναμικό ρόλο αγωνιστικής διεκδίκησης προς όφελος των πολλών και του τόπου μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου