Τετάρτη, 16 Φεβρουαρίου 2011

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ

Δ Ε Λ Τ Ι Ο  Τ Υ Π Ο Υ
Την Δευτέρα 7/2, στην αίθουσα του πολιτιστικού συλλόγου “Θέογνις” στα Μέγαρα, πραγματοποιήθηκε η πρώτη επίσημη, και ανοιχτή προς όλους, συνέλευση των «Ενεργών Πολιτών» μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου.
Κατά την εναρκτήρια τοποθέτηση έγινε μικρή αναφορά στα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών και επισημάνθηκαν παράλληλα οι αρχικές αντικειμενικές δυσκολίες και αδυναμίες. Αξιολογήθηκαν επίσης τα νέα δεδομένα για τον ενοποιημένο Δήμο μας, όπως αυτά προκύπτουν από την εφαρμογή του Καλλικράτη.
Ακολούθως, στην κεντρική εισήγησή του, ο επικεφαλής της δημοτικής μας παράταξης, εκλεγμένος Δημοτικός σύμβουλος Μεγαρέων και μέλος της Επιτροπής Ποιότητας ζωής Τάσος Δέσκος, αναφέρθηκε αναλυτικά στη δύσκολη οικονομική περίοδο που διανύουμε αλλά και στην καταφανή αδυναμία διεξόδου από την κρίση αν συνεχιστούν οι εφαρμοζόμενες κυβερνητικές πολιτικές και επιλογές. Έκανε επίσης διεξοδική αναφορά στα πρωταρχικά ζητήματα με τα οποία θα ασχοληθεί η δημοτική μας παράταξη στο αμέσως προσεχές διάστημα ιεραρχώντας ως πρώτο το πρόβλημα της ανεργίας που μαστίζει την ευρύτερη περιοχή μας. Ως σημαντικούς τομείς στους οποίους θα δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα από μέρους των «Ενεργών Πολιτών» επεσήμανε επίσης τη διαχείριση των απορριμμάτων, το κυκλοφοριακό και την αποχέτευση της Νέας Περάμου, την Παιδεία, την Υγεία και το Περιβάλλον.
Στη συνέχεια διεξήχθη μια πραγματικά γόνιμη συζήτηση με αρκετούς εκ των παρευρισκομένων να παίρνουν το λόγο και να καταθέτουν από βήματος εύστοχες παρατηρήσεις, σκέψεις, προτάσεις αλλά και προβληματισμούς αναφορικά με το ζητούμενο όλων μας που δεν είναι άλλο από την προσπάθεια για την επίτευξη μιας καλύτερης ποιότητας ζωής στις πόλεις μας προς όφελος των πολλών, του τόπου και των επόμενων γενεών.
Στο τέλος της συνέλευσης, και έπειτα από πρόταση του επικεφαλής, εκλέχτηκε ομόφωνα 10μελής Συντονιστική Γραμματεία η οποία θα αναλάβει την οργάνωση και την υποστήριξη των δράσεων των «Ενεργών Πολιτών» μέσα και έξω από τα δημοτικά συμβούλια. Η Συντονιστική αυτή Γραμματεία αποτελείται από τους κάτωθι:
Αϊδινιάν Γκαραμπέτ (Πολιτικό μηχανικό)
Κανελλόπουλο Αντώνη (Ιδιωτικό υπάλληλο)
Μανώλη Θεαγένη (Δημόσιο υπάλληλο)
Μιχάλαρο Γιάννη (Οπτικό)
Μουλιάνου Ελένη (Εκπαιδευτικό)
Προίσκο Θανάση (Εκπαιδευτικό)
Σάλτα Διομήδη (Αξιωματικό ΠΝ)
Στρατούρη Γιώργο (Δημόσιο υπάλληλο)
Τσαρτακλέα Στέργιο (Δημοτικό υπάλληλο)
Τσιαντό Νίκο (Συνταξιούχο εκπαιδευτικό)
Παράλληλα αποφασίστηκε να συγκροτηθούν και μικρότερες θεματικές ομάδες εργασίας μέσα από τις οποίες θα ενεργοποιηθούν και πολλοί άλλοι συμπολίτες μας που έχουν δηλώσει “παρών” στη δράση και λειτουργία της δημοτικής παράταξης των «Ενεργών Πολιτών».

Εκ του Γραφείου τύπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου