Τετάρτη, 16 Φεβρουαρίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ 1ΟΥ ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟΥ Ν. ΠΕΡΑΜΟΥ

ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΡΕΩΝ ΜΕ ΤΗΝ «ΕΥΓΕΝΗ ΧΟΡΗΓΙΑ» ΤΩΝ ΕΛΠΕ ΚΑΙ GOODΥS

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ
1ΟΥ ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟΥ Ν. ΠΕΡΑΜΟΥ
Από: mipapa69@otenet.gr (megara press)
Στη συζήτηση που έγινε ανάμεσα σε Μαζικούς Φορείς και το Δήμο Μεγαρέων για τις Αποκριάτικες εκδηλώσεις, μάθαμε πως όλες αυτές θα πραγματοποιηθούν με την «ευγενή χορηγία» των ΕΛΠΕ (ΠΕΤΡΟΛΑ) και των Goody's. Μάθαμε λοιπόν, πως αυτή η στιγμή «χαράς και ξεφαντώματος» των πολιτών χρηματοδοτείται από αυτές τις επιχειρήσεις. Πολύ φοβόμαστε πως στο μέλλον τα διλλήματα αυτά θα πυκνώσουν. Φοβόμαστε πως ο Δήμος θα δηλώνει «ανήμπορος» να καλύψει ανάγκες και θα εμφανίζονται «οι σωτήρες χορηγοί» να τις καλύπτουν! Και βέβαια, η ζωή έχει δείξει πως πίσω από τις « αγαθοεργίες» πάντοτε υπάρχουν και ανταλλάγματα.
Οι σκέψεις αυτές δεν πηγάζουν από τη «στείρα αντιπολίτευση» ούτε από «δικαιολογίες, γιατί δε θέλουν οι κυρίες να δουλέψουν», αλλά από τη σκληρή πραγματικότητα:
Αγωνιζόμαστε ως Σύλλογος για Δημόσια Δωρεάν Παιδεία και βλέπουμε τα κονδύλια για την Παιδεία να μειώνονται όλο και περισσότερο. Ακούμε πως αργά ή γρήγορα τα σχολεία για να λειτουργήσουν «με αξιοπρέπεια» θα αναγκαστούν να αναζητήσουν χορηγούς. Ήδη κάποια έχουν αρχίσει!
Αγωνιζόμαστε ως Σύλλογος κι ως άνθρωποι για Δημόσια Δωρεάν Υγεία κι ακούμε πως ήδη κάποιοι Δήμοι συνεργάζονται με Ιδιωτικά Κέντρα, που κάνουν εξετάσεις με έκπτωση σε συνταξιούχους! (Μας αφορά, γιατί βλέπετε, κάποια στιγμή θα γεράσουμε κι εμείς…)
Αγωνιζόμαστε, γιατί ως Σύλλογος κι εργαζόμενοι που φροντίζουμε για το ψωμί των παιδιών μας, ακούμε πως οι Δήμοι θα λειτουργήσουν «κοινωνικά παντοπωλεία» και Κέντρα Συσσιτίων, που θα εξασφαλίζουν φαΐ σε συμπολίτες μας που πεθαίνουν της πείνας! (Μας αφορά, βλέπετε, γιατί πολλοί από μας ήδη δυσκολεύονται να ψωνίσουν τα αναγκαία από το Super Market).
Αγωνιζόμαστε, γιατί ως Σύλλογος κι άνθρωποι που αναπνέουμε, θέλουμε ένα καθαρό περιβάλλον, για να μπορούμε εμείς και τα παιδιά μας να χαιρόμαστε ελεύθερα τα αγαθά που μας παρέχει η φύση. Ακούμε πως η ΠΕΤΡΟΛΑ κάνει επέκταση, επιβαρύνοντας πολλαπλά το περιβάλλον και μάλιστα με «εισαγόμενους εργάτες» γιατί οι ντόπιοι κοστίζουν ακριβά! Σχεδιάζει ακόμη, Μονάδα Ηλεκτροπαραγωγής στο Πέραμα των Μεγάρων. (Μας αφορά, βλέπετε, γιατί κανείς γονιός δε θα αντάλλασσε τα πνευμόνια των παιδιών του με κάποιες χιλιάδες Ευρώ των ΕΛΠΕ για το «ξεφάντωμά τους»).
Αγωνιζόμαστε, για να πιάσουν τόπο όλα αυτά τα λεφτά που πολλαπλά αποδίδουμε στο κράτος, με τους άμεσους και τους έμμεσους φόρους που πληρώνουμε, με τις τόσες ώρες δουλειάς, τους κόπους και τον ιδρώτα μας. Δεν είναι δυνατόν, η ικανοποίηση των βασικών μας αναγκών να εξαρτάται από τις «φιλανθρωπίες», τις δωρεές» και τις «χορηγίες» διαφόρων επιχειρήσεων.
Λέμε, ειλικρινά, τον προβληματισμό μας: Θα περάσει το άρμα μας με τα παιδιά και τους γονείς, κάτω από το πανό της ΠΕΤΡΟΛΑ και των Goodys, σφυρίζοντας αδιάφορα; Υποκύπτοντας στον εκβιασμό του «ή αποδέχεσαι τη χορηγία ή κάτσε να πεθάνεις στο σπίτι σου, αντιδραστικέ»; Πώς μπορούμε, πώς είναι δυνατόν, να δίνουμε άλλοθι, να δεχόμαστε τα ανταλλάγματα των επιχειρήσεων που στεγνά κι απροκάλυπτα δολοφονούν τον αέρα που αναπνέουμε και τις διατροφικές μας συνήθειες, προκειμένου να κερδοσκοπήσουν;
Μας τρομάζει το γεγονός πως αύριο μεθαύριο το μέλλον των παιδιών μας, η υγεία τους, η παιδεία τους, η εργασία τους, ο πολιτισμός, ο ελεύθερος χρόνος, θα είναι στα χέρια τέτοιου είδους «ευεργετών». Αν δεν κάνουμε κάτι ΤΩΡΑ αύριο θα είναι ΑΡΓΑ. Είναι καθήκον μας λοιπόν να το καταδικάσουμε και να το καταγγείλουμε. Κι όποιος δεν το κάνει, σημαίνει πως ή έχει παραδοθεί στη λογική του «δε γίνεται τίποτα» ή κάτι προσωπικό περιμένει (ο δύστυχος) να κερδίσει. Να ξέρει όμως πως αύριο θα είναι υπόλογος απέναντι στους συνανθρώπους του και στο μέλλον των παιδιών του.
Δεν είμαστε κατά των αποκριάτικων εκδηλώσεων. Χαιρόμαστε και θέλουμε να δούμε όλο τον κόσμο να συμμετέχει σύσσωμος σε μια «κοινή γιορτή» σε Ν. Πέραμο και Μέγαρα. Να ξεφαντώσουν τα παιδιά μας στους δρόμους της πόλης, διώχνοντας «τα κακά πνεύματα που εχθρεύονται τη ζωή» και φέρνοντας την Άνοιξη! Γι’ αυτό είναι και τόσο μεγάλος ο προβληματισμός μας. Πώς μπορούμε να στερήσουμε από τα παιδιά μας μια τέτοια εμπειρία; Να και η μεγάλη ευθύνη του Δήμου, που εξαρτά αυτές τις πραγματικά όμορφες στιγμές από «ανίερες» χορηγίες. Δεν ξέρουμε ποια είναι η πιο σωστή απόφαση. Δεν μπορούμε να αφήσουμε τα παιδιά μας έξω από μια τέτοια εκδήλωση. Ούτε όμως μπορούμε να αναλάβουμε την ευθύνη να περάσουμε τα παιδιά μας ως «αθώα προβατάκια» κάτω από τα πλατιά χαμόγελα των «χορηγών».
Θεωρούμε πως είναι καθήκον μας να δείξουμε ως Σύλλογος Γονέων τη ριζική μας αντίθεση σε τέτοιου είδους χορηγίες. Το καταστατικό μας γράφει πως αγωνιζόμαστε για Δημόσια Δωρεάν Παιδεία. Αποφασίσαμε λοιπόν ως ΔΣ να μη συμμετέχουμε στην «Αποκριάτικη παρέλαση». Ελπίζουμε στο μέλλον να μην ξαναμπούμε σε τέτοιου είδους διλήμματα και να μπορέσουμε επιτέλους να χαιρόμαστε με πράγματα που είναι αυτονόητο δικαίωμά μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου