Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ... “ΜΕΤ' ΕΜΠΟΔΙΩΝ” ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΕΣ Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ!!!

ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ... “ΜΕΤ' ΕΜΠΟΔΙΩΝ”
ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΕΣ Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ!!!

Στις δύσκολες μέρες που βιώνουμε όλοι μας καθημερινά, έρχονται να προστεθούν και άλλα βάρη από την επιβολή νέων φόρων, νέων χαρατσιών, αλλά και νέων αυξήσεων, που επιβαρύνουν ολοένα τον προϋπολογισμό του κάθε νοικοκυριού οδηγώντας σε αδιέξοδο και απόγνωση ακόμα και τις οικογένειες που θεωρούνται “τυχερές” αφού εργάζεται ακόμα κάποιο ή κάποια από τα μέλη τους.
Μια από αυτές τις πρόσθετες επιβαρύνσεις αποτελεί η δαπάνη για μετακινήσεις με τα μέσα συγκοινωνίας (όπως Μετρό, Προαστιακό, λεωφορεία). Όσοι χρησιμοποιούν καθημερινά αυτά τα μέσα -κυρίως τον Προαστιακό και τα λεωφορεία- έχουν αντιληφθεί ότι ένα σημαντικά μεγάλο μέρος του μηνιαίου προϋπολογισμού τους δαπανάται στις μετακινήσεις.

Ιδιαίτερα όμως στην ευρύτερη περιοχή των Μεγάρων (Μέγαρα – Ν.Πέραμο – Κινέτα – Λουτρόπυργο) γίνεται έντονα αισθητή μία επιπλέον κατάφορη “αδικία” σε ότι αφορά στις τιμές των εισιτηρίων, είτε του Προαστιακού, είτε των Υπεραστικών Λεωφορείων.
Εδώ και αρκετό καιρό έχουμε επισημάνει ότι οι χιλιομετρικές αποστάσεις των πόλεών μας από το κέντρο της Πρωτεύουσας επιτρέπουν την αστικοποίηση των συγκοινωνιών μας, η οποία θα επιφέρει ως αποτέλεσμα αντίστοιχες (σημαντικά μικρότερες) τιμές στα εισιτήρια για τις μετακινήσεις μας. Αυτό εύκολα μπορεί να το διαπιστώσει ο καθένας μας αν συγκρίνει τις τιμές αστικών δρομολογίων που ήδη εκτελούνται σε άλλες περιοχές της Αττικής και μάλιστα για αποστάσεις μεγαλύτερες από τις δικές μας (όπως Σούνιο, Μαρκόπουλο κλπ).
Ακόμα και η μηνιαία κάρτα διαδρομών του Προαστιακού είναι για διαδρομές  Κινέτα - Αθήνα περίπου 30% ακριβότερη σε σχέση με ίδιες χιλιομετρικά διαδρομές άλλων περιοχών!
Κάτι ανάλογο και σε μεγαλύτερο βαθμό συμβαίνει και με τα εισιτήρια των Υπεραστικών Λεωφορείων, με αποτέλεσμα να καθίσταται πλέον απαγορευτική η καθημερινή μετακίνηση οικογενειών από τις περιοχές μας προς την Αθήνα (κυρίως για εργασία ή για σπουδές), παρ' όλη τη μικρή σχετικά απόσταση των πόλεών μας από το κέντρο της Αθήνας.
Η θέση μας είναι ότι οι συγκοινωνίες (και δη εν έτη 2014!) πρέπει να έχουν ως πρωταρχικό στόχο την όσο καλύτερη παροχή υπηρεσιών προς τον πολίτη-επιβάτη και μάλιστα με τη χαμηλότερη δυνατή χρέωση, δεδομένης της δεινής οικονομικής κατάστασης που όλοι βιώνουμε στο πετσί μας τα τελευταία χρόνια.
Είναι αυτονόητο επίσης, ότι οι πολίτες-επιβάτες δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται με διαφορετικά μέτρα και σταθμά, άλλοτε ως πολίτες α΄ και άλλοτε ως πολίτες β΄ κατηγορίας ανάλογα με τον τόπο κατοικίας τους. Δεν είναι δυνατόν να συνεχιστεί αυτή η παράλογη επιπλέον χρέωση για ίδιες ή και μικρότερες χιλιομετρικές αποστάσεις από τα ίδια μέσα συγκοινωνίας!
Για αυτό και ζητάμε το προφανές:
-       την αστικοποίηση των λεωφορειακών γραμμών από και προς την Αθήνα, προσαρμοσμένη τιμολογιακά στα ίδια επίπεδα χρέωσης ανάλογων διαδρομών στην Αττική.
-       την άμεση αναπροσαρμογή προς τα κάτω στις τιμές των εισιτηρίων και των μηνιαίων καρτών του Προαστιακού, σε συμφωνία και σε αντιστοιχία με αυτές που ισχύουν για ανάλογες διαδρομές όπως π.χ. της Ανατολικής Αττικής.    
-       την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών των υπαρχόντων μέσων συγκοινωνίας (δημοσίων και μη) με γνώμονα την ασφαλέστερη και ποιοτικότερη μετακίνηση (μείωση χρόνου αναμονής, συνέπεια και ακρίβεια στα δρομολόγια κλπ), αλλά και την οικονομικότερη μετακίνηση των πολιτών, που ως γνωστόν από τώρα και έως το φθινόπωρο θα είναι πλέον αυξημένη λόγω των επισκεπτών-τουριστών που θα προσέλθουν στις περιοχές μας για τα μπάνια και τις διακοπές τους.
Ως Δημοτική παράταξη “Ενεργοί Πολίτες Μεγάρων και Νέας Περάμου” δεσμευόμαστε να πραγματοποιήσουμε συναντήσεις με εκπροσώπους και εμπλεκόμενους φορείς (εταιρείες, υπουργείο, τοπικούς βουλευτές κλπ) προκειμένου, μέσα από την προβολή και τη στήριξη των ανωτέρω θέσεών μας και τη συζήτηση των προτάσεων και των υπολοίπων πλευρών, να οδηγηθούμε σε άμεσες λύσεις που θα είναι τελικά προς όφελος όλων. 

Εκ του Γραφείου Τύπου της Δημοτικής Παράταξης
“Ενεργοί Πολίτες Μεγάρων και Νέας Περάμου”




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου