Πέμπτη, 8 Νοεμβρίου 2012

«Μια φορά κι έναν καιρό ήταν η Δ.Ο.Υ. στα Μέγαρα…»


Δυστυχώς όπως αποκαλύπτεται από τη δημοσίευση του ΦΕΚ 2828/Β΄/19-10-2012 περί αναστολής λειτουργίας Δ.Ο.Υ, που υπογράφει ο Υπουργός Οικονομικών Ι.Στουρνάρας, οι πληροφορίες για επικείμενη απομάκρυνση (κατάργηση) της Δ.Ο.Υ. Μεγάρων είναι δυστυχώς ακριβείς. Σύμφωνα με το εν λόγω ΦΕΚ από 14/1/2013 αναστέλλεται η λειτουργία της Δ.Ο.Υ. Μεγάρων και οι αρμοδιότητές της μεταφέρονται στη Δ.Ο.Υ. Ελευσίνας.


Έτσι, ακόμα μια δημόσια Υπηρεσία εξυπηρέτησης των πολιτών και των δύο πόλεών μας, παίρνει το δρόμο της «φυγής», όπως και η ΔΕΗ πρόσφατα, η Αγρονομία παλαιότερα κλπ. Αποτέλεσμα κι αυτό της μνημονιακής πολιτικής των συρρικνώσεων και καταργήσεων της άθλιας συγκυβέρνησης της Τρόικας Εσωτερικού (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ), που στην προκειμένη περίπτωση αγνόησε παντελώς τις ανάγκες σαράντα και πλέον χιλιάδων συμπολιτών μας, οι οποίοι θα αναγκαστούν από την αρχή του νέου χρόνου να «τρέχουν» στην Ελευσίνα  (με ότι αυτό συνεπάγεται σε χρόνο και σε χρήμα) για να διεκπεραιώσουν τις υποθέσεις τους.

Μπορεί ο Δήμαρχος και η αντιπροσωπεία που επισκέφθηκε τον Υφυπουργό Οικονομικών Γ.Μαυραγάνη να απέσπασαν υποσχέσεις για την διατήρηση της Δ.Ο.Υ. στα Μέγαρα, η πραγματικότητα όμως άλλα δείχνει… Το κόμμα που στήριξε τον σημερινό Δήμαρχο είναι αυτό που τον εκθέτει τώρα πολιτικά, όχι μόνο απέναντι στους δημοτικούς συμβούλους αλλά σε ολόκληρη την τοπική κοινωνία μας, καθώς, απροκάλυπτα και προκλητικά, δεν έδωσε καμία σημασία στην ομόφωνη γνώμη του Δημοτικού Συμβουλίου και στην σύσσωμη απαίτηση της Μεγαρικής και Νεοπεραμιώτικης κοινωνίας για παραμονή της Δ.Ο.Υ. στα Μέγαρα.

Επειδή βρισκόμαστε ήδη μπροστά σε μία δημοσιευμένη απόφαση (ΦΕΚ 2828/Β΄/19-10-2012), ο μόνος τρόπος για να μπορέσει αυτή να αλλάξει είναι ο δρόμος του αγώνα. Ενός αγώνα όχι για τις κάμερες και τις εφημερίδες, αλλά ενός αγώνα που θα στείλει ηχηρό μήνυμα στους συγκυβερνώντες ότι δεν μας αρέσει η κοροϊδία, η απαξίωση και ο εξευτελισμός και που θα κάνει σαφές προς πάσα κατεύθυνση ότι η υποβάθμιση της ποιότητας ζωής μας δεν είναι δικαίωμά τους.

Εμείς ως δημοτική παράταξη ζητάμε, να έρθει το θέμα ως μοναδικό σε κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, να απαιτηθεί να έρθουν όλοι οι βουλευτές που εκλέγονται στην περιφέρειά μας και να πάρουν θέση δημόσια για το θέμα, και φυσικά να παρθούν οι ανάλογες αποφάσεις για δυναμικές κινητοποιήσεις.
 
Εκ του Γραφείου τύπου των «Ενεργών Πολιτών Μεγάρων & Νέας Περάμου»  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου