Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

ΝΟΕΜΒΡΗΣ 1973-ΝΟΕΜΒΡΗΣ 2012 ΗΜΕΡΕΣ ΜΝΗΜΗΣ – ΗΜΕΡΕΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ (NO PASARAN – ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ)



Τριάντα εννιά χρόνια μετά τη λαϊκή εξέγερση των φοιτητών στο Πολυτεχνείο, κατά της επτάχρονης στρατιωτικής χούντας των συνταγματαρχών, που είχε επιβληθεί στο λαό από την ντόπια και διεθνή ολιγαρχία του κεφαλαίου και των αφεντικών, σήμερα  γίνεται ξανά επίκαιρη παρά ποτέ η αντιφασιστική πάλη
.
Στα χρόνια που μεσολάβησαν από τη μεταπολίτευση μέχρι σήμερα, η αστική τάξη, η εγχώρια διαπλοκή και τα νεοφασιστικά σκυλιά των αφεντικών προσπάθησαν -όπως κάνουν πάντα- να φέρουν την ιστορία στα μέτρα τους. Όπως έπραξαν και μετά το τέλος του εμφυλίου, σπιλώνοντας την ΕΑΜική αντίσταση και εκθειάζοντας, σε συγκεντρώσεις και πορείες τους ΧΥΤΕΣ και τους ταγματασφαλίτες, συνεργάτες των ναζί κατακτητών  λέγοντας ότι αυτοί ήταν πατριώτες, έτσι πορευτήκαν και με τη χούντα του δικτάτορα Παπαδόπουλου, προπαγανδίζοντας για χρόνια τη δική τους πλαστή εκδοχή για τα γεγονότα του Πολυτεχνείου, αλλά και συνολικά για τα έργα και τις ημέρες της δικτατορίας.


Πόσοι και πόσες δεν έχουμε ακούσει για τις μέρες ευφορίας και ανάπτυξης που έζησε ο ελληνικός λαός στα χρόνια της χούντας; Πόσοι και πόσες δεν έχουμε ακούσει ότι ο λαός έφαγε ψωμί στα χρόνια του γύψου; Πόσες φορές έχουμε πέσει επάνω στους τηλεπωλητές βιβλίων και ακροδεξιούς ηγετίσκους που ωρύονται ότι δεν! υπήρξαν νεκροί στα γεγονότα του Πολυτεχνείου; Αλλά και πρόσφατα η νεοναζιστική συμμορία της χρυσής αυγής σε συγκεντρώσεις στα Μέγαρα αναπολούσε τις «δοξασμένες» μέρες της επιβολής του φασίστα Παπαδόπουλου με τα τανκς.
Μέσα από τόνους στρατευμένης αλλοίωσης της πραγματικότητας και δηλητηριασμού της κοινωνίας, και ιδιαίτερα των νέων, η άρχουσα τάξη και οι νεοφασίστες υπηρέτες της δημιουργούν και σήμερα μια δική τουςψευδή ερμηνεία της ιστορίας, με απώτερο σκοπό να αποπροσανατολίσουν τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους και τις λαϊκές τάξεις από τα πραγματικά αιτήματα τους γιαελευθερία και αξιοπρέπεια .
Η χούντα των απριλιανών, που επιβλήθηκε με τις ευλογίες του μεγάλου ντόπιου κεφαλαίου και των Αμερικανών ιμπεριαλιστών, όχι μόνο δεν έδωσε ψωμί στον λαό, αλλά του απαγόρευσε να διεκδικεί και τα ψίχουλα που έβαζε στη τσέπη του. Όχι μόνο δεν δημιούργησε μέρες ευημερίας, αλλά έριξε στο πιο βαθύ σκοτάδι του φόβου, του μίσους και του ολοκληρωτικού φασισμού μεγάλα τμήματα της κοινωνίαςΌχι μόνο δολοφόνησε, αλλά απεναντίας έπνιξε στο αίμα την εξέγερση των φοιτητών του Νοέμβρη του ‘73 με 24 νεκρούς εκείνο το βράδυ, δημιούργησε τα κολαστήρια της ΕΑΤ-ΕΣΑ και επαναλειτούργησε τους τόπους εξορίας, όπως τη Γυάρο, τη Μακρόνησο κ.α.



Οι αστικές μεταπολιτευτικές κυβερνήσεις προσπάθησαν να εκφυλίσουν και να αποδομήσουν την εξεγερσιακή πραγματικότητα του Πολυτεχνείου και φρόντισαν να το περάσουν στη συλλογική συνείδηση του λαού σαν μια «γιορτή-πανηγύρι», στρώνοντας ουσιαστικά το χαλί στην νεοφασιστική προπαγάνδα. Τα παιχνίδια, όμως, της εξουσίας μάς είναι γνωστά: αυτή είναι που στείνει πανηγύρια με τιμές και δόξες στις εξεγέρσεις του παρελθόντος, ενώ παράλληλα είναι η ίδια που τσακίζει και καταστέλλει όπως μπορεί και με κάθε μέσο τα εξεγερσιακά, επαναστατικά αντανακλαστικά του λαού.
Σήμερα που φτωχοποιούνται και τσακίζονται βάναυσα τα λαϊκά στρώματα και η εργατική τάξη με σκοπό να σωθούν Τράπεζες και αφεντικά, προσπαθούν να μας πείσουν τα αστικά ΜΜΕ – οι νεοφασίστες – πολιτικοί υπηρέτες του συστήματος ότι το σύνθημα Πατρίς – Θρησκεία – Οικογένεια είναι ξανά επίκαιρο!
Τους απαντάμε ΟΧΙ.
Το ’40 και το ’73 ο φασισμός βρήκε απέναντί του χιλιάδες αγωνιστές και αγωνίστριες που βασανίστηκαν, κακοποιήθηκαν και πέθαναν για τηλευτεριά και την αξιοπρέπειά τους.
Σήμερααπέναντι σας θα βρείτε όλες και όλους εμάς. Εμάς  που δεν ανεχόμαστε να μας πίνετε το αίμα, να διαλύεται το μέλλον μας, να λέτε ότι μια χούντα θα μας σώσει. Θα μας βρείτε απέναντι σας , γιατί δεν θα σταματήσουμε να εμπνεόμαστε από τα ιδανικά του αντιδικτατορικού-αντιφασιστικού αγώνα, τους αγώνες του εργατικού και λαϊκού κινήματος, για κοινωνική δικαιοσύνη, ελευθερία, άμεση δημοκρατία, λαϊκή αυτοοργάνωση. Δε θα σταματήσουμε να κάνουμε όνειρα με μάτια ανοιχτά... Γιατί:
«Πάνω στα ματωμένα πουκάμισα των σκοτωμένων
Εμείς καθόμαστε τα βράδια
Και ζωγραφίζαμε σκηνές απ΄ την αυριανή ευτυχία του κόσμου.
 Έτσι γεννήθηκαν οι σημαίες μας...»
Τάσος Λειβαδίτης

ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ-ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ-ΜΜΕ
ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ
ΟΠΩΣ ΤΟΤΕ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ
ΟΥΤΕ ΣΤΑ ΜΕΓΑΡΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ
ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΜΕΓΑΡΩΝ
(Αν θέλετε να έρθετε σε επικοινωνία μαζί μας, μπορείτε να μας στείλετε στο e-mail: antifa.d.m@gmail.com )

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου