Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ   ΜΕΓΑΡΩΝ & ΝΕΑΣ ΠΕΡΑΜΟΥ


Α ν α κ ο ί ν ω σ η
Συμπολίτισσες και συμπολίτες,
στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές της 7ης Νοέμβρη 2010 καλούμαστε να εκλέξουμε τους τοπικούς και περιφερειακούς αντιπροσώπους μας μέσα σε ένα κλίμα αβεβαιότητας και γενικευμένης απογοήτευσης προερχόμενο από την βαθειά κοινωνική και οικονομική κρίση που μαστίζει αυτό το διάστημα τη χώρα μας.
Η ολοένα αυξανόμενη φτώχεια, η ανεργία, η ακρίβεια, η συρρίκνωση του κοινωνικού κράτους, έχουν φέρει τους πολίτες σε πραγματικό αδιέξοδο. Και όλα αυτά έρχεται τώρα να επιδεινώσει η εφαρμογή του  περιβόητου σχεδίου «Καλλικράτης» στην τοπική αυτοδιοίκηση. Ενός σχεδίου επιβαλλόμενου από τις επιταγές του συγκεκριμένου Μνημονίου που αφορά τάχα στην «σωτηρία της χώρας», ενώ στην ουσία υποθηκεύει το μέλλον της.
Άποψή μας είναι ότι από τις πρώτες κιόλας ημέρες του νέου έτους οπότε και θα εφαρμοστεί το σχέδιο αυτό στους ενοποιημένους πλέον Δήμους, με  την επιβολή των νέων φοροεισπρακτικών μέτρων που θα αναγκαστούν να εφαρμόσουν οι δήμοι, θα επιδεινωθεί ακόμα περισσότερο η κατάσταση φέρνοντας περισσότερους πολίτες σε δυσμενέστερη θέση και ακόμα περισσότερους σε απόγνωση λόγω αδυναμίας επιβίωσης.    
Με δεδομένη την περικοπή ήδη του 40% των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων, είναι προφανές ότι οι νέοι ενοποιημένοι δήμοι θα αδυνατούν πλέον να παρέχουν δωρεάν κοινωνικές υπηρεσίες (όπως παιδικών σταθμών, ΚΑΠΗ, ΑΜΕΑ, πολιτισμού, αθλητισμού κλπ) στους πολίτες τους, ενώ παράλληλα θα οδηγηθούν στην ανεργία πολλοί εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση.
Για όλα τα παραπάνω αλλά και για τη γενικότερη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρας μας κάποιοι έχουν ευθύνες. Και αυτοί δεν είναι άγνωστοι, έχουν ονοματεπώνυμο: είναι οι πολιτικές παρατάξεις που κυβέρνησαν τη χώρας μας τα τελευταία χρόνια.
Πιστεύουμε λοιπόν ότι σε αυτές τις εκλογές πρέπει ο καθένας μας με την ψήφο του όχι μόνο να επιλέξει τους ικανότερους και να στηρίξει το συνδυασμό που θα κρίνει ότι έχει το σωστότερο πρόγραμμα για τον τόπο, αλλά να καταδικάσει παράλληλα την εφαρμογή αυτού του Μνημονίου αλλά και των «χρισμένων» υποστηρικτών του στις πόλεις μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου