Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΑΤΤΙΚΗΣ

Η ΑΤΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ – ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ, αναφορικά με την μέθοδο διαχείρισης των απορριμμάτων, επιθυμεί να κάνει ξεκάθαρο και σε κάθε κατεύθυνση τα ακόλουθα:
Η διαχείριση των απορριμμάτων δεν είναι ουδέτερη των πολιτικών που  θα ακολουθήσουν, Κυβέρνηση και Δήμοι, προκειμένου να λυθεί ένα από τα χρόνια και βασικότερα παραβλήματα που απασχολούν τους πολίτες.
Σήμερα, ενώ η Κυβέρνηση προωθεί την δημιουργία τριών εργοστασίων καύσης και ένα μηχανικής ανακύκλωσης, τα μισά θα δημιουργηθούν στη Δυτική Αττική, ταυτόχρονα, μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, κάνοντας το σκουπίδι ‘μπίζνα’, εκδηλώνουν ενδιαφέρον για τον συγκεκριμένο τρόπο διαχείρισης των απορριμμάτων.
Η ΑΤΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ – ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ έχοντας επεξεργαστεί, εκπονήσει και δημοσιοποιήσει πολύ συγκεκριμένες θέσεις για το θέμα αυτό, δηλώνει τα ακόλουθα:
  1. Εκφράζει για λόγους περιβαλλοντικούς, οικονομικούς, κοινωνικούς άλλα και κατασπατάλησης του φυσικού πλούτου την κάθετη αντίρρηση της στην καύση, ως δήθεν σύγχρονη μέθοδο διαχείρισης των απορριμμάτων.
  2. Βασική φιλοσοφία της πρόταση μας αποτελεί η ανακύκλωση στη πηγή, η ανάκτηση, η επαναχρησιμοποίηση, η κομποστοποίηση  κοκ δηλαδή μια πολιτική διαχείρισης των απορριμμάτων που είναι σε ευθεία αντίθεση με την προωθούμενη Κυβερνητική πολιτική.
  3. Η προωθούμενη μέθοδο της καύσης, θα έχει σαν αποτέλεσμα την αύξηση του κόστους, αφού η τιμολόγηση θα γίνεται από ιδιώτες, επιβαρύνοντας σε περιόδους οικονομικής κρίσης τους πολίτες.
  4. Η περιφερειακή μας παράταξη προκρίνει την πολιτική που είχε με μεγάλη επιτυχία αρχίσει να εφαρμόζει ο αείμνηστος Δήμαρχος Ελευσίνας Αμπατζόγλου Γιώργος, που ουσιαστικά ταυτίζεται με τις δικές μας θέσεις και προτάσεις.
  5. Καλούμε όλους τους Δήμους της Δυτικής Αττικής να κλείσουν τα αυτιά τους στις κερδοσκοπικές σειρήνες και να συνεργαστούν με τους δημότες τους, ώστε να αποκρούσουμε όλοι μαζί την κερδοσκοπία ….. ακόμα και από τα σκουπίδια.  
ΒΟΥΤΣΗΣ ΝΙΚΟΣ: Περιφερειακός σύμβουλος Αττικής
ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΓΙΑΝΝΗΣ: Πρ. Νομαρχιακός σύμβουλος Δυτ. Αττικής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου