Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

Το Κρυφτό...


Έχουν περάσει 4 χρόνια  από την ημέρα που από το Καστελόριζο ο τότε πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου  ανακοίνωσε ότι ως χώρα και κατ επέκταση ως λαός , μπαίνουμε σε ένα ιδιότυπο καθεστώς επιτήρησης από την ΕΕ την ΕΚΤ και το ΔΝΤ.
4 χρόνια χρειάστηκαν για να οδηγηθεί η ελληνική κοινωνία  σε μια ανθρωπιστική κρίση , εξαιτίας αυτής της πολιτικής ‘’αναγγελίας’’ που έφερε μαζί της λιτότητα ,ανεργία, φτώχεια και εξαθλίωση.
Το 2010 στις τότε αυτοδιοικητικές εκλογές ,δεν είχαν γίνει ακόμα ορατές οι επιπτώσεις  των μνημονίων και τα δυσβάστακτα μέτρα που πλήρωσε και πληρώνει ακόμα ο ελληνικός λαός.

Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ συνέχιζαν να μοιράζουν «χρίσματα» ανεξέλεγκτα και διάφοροι τοπικοί πολιτευτές κονταροχτυπιούνταν για το ποιος θα γίνει ο εκλεκτός των πάλαι ποτέ κραταιών δυνάμεων του δικομματισμού.
Ο κ. Μαρινάκης νυν δήμαρχος μπορούσε άνετα να βγαίνει «περατζάδα» με τον τότε αντιμνημονιακό κ. Σαμαρά που ύψωνε τους αντιπολιτευτικούς τόνους τότε ( Ζάππειο κλπ ) σε κάθε ευκαιρία.
Ο κ. Στρατιώτης  με τις ευλογίες του ΠΑΣΟΚ χαιρέτιζε μαζί με τα πρωτοκλασάτα στελέχη του την τότε κυβέρνηση Παπανδρέου  που έφερνε μαζί της τον μνημονιακό όλεθρο αλλά και το εξοντωτικό για τους ΟΤΑ σχέδιο «Καλλικράτης» .
Σήμερα εν έτη 2014 στην πολιτική σκηνή του τόπου μας εγκαινιάζεται για τρεις συνδυασμούς με αφορμή φυσικά τις δημοτικές εκλογές  ένα διαχρονικό αλλά πάντα επίκαιρο παιχνίδι : Το κρυφτό…
Η Τ.Ο της ΝΔ Μεγάρων  ¨τρενάρει¨ όσο μπορεί να δώσει το επίσημο ¨βάπτισμα¨ στον συνδυασμό « ΜΕΓΑΡΑ –ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ» και τον κ. Μαρινάκη για να μην κάψει την παράταξη ταυτίζοντας την με την μνημονιακή-Μερκελική ΝΔ που εδώ και μερικά χρόνια συνεταιρίζεται άψογα με το ΠΑΣΟΚ στην υπόθεση της διάλυσης της χώρας.
Ο ανεξάρτητος συνδυασμός « ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ» του κ. Σταμούλη που περιφέρει την ¨ακομμάτιστη¨ σημαία του ως επίτευγμα των ήμερων μας , έχει συγκεντρώσει στις τάξεις του με «χρυσές» μεταγραφές , πρώην δυσαρεστημένους συνυποψήφιους του συνδυασμού του κ. Μαρινάκη ,στελέχη που άσκησαν εξουσία με ιδιαίτερα αρνητικό πρόσημο στο βιογραφικό τους  , καθώς και υποψηφίους  βουλευτές με την ΝΔ (κ. Βανέσα Μαυροειδή ) στις τελευταίες εθνικές εκλογές του 2012.
Το κρυφτό στις φετινές εκλογές του Μαΐου ολοκληρώνεται  με έναν ακόμη ανεξάρτητο(;) συνδυασμό τον «ΤΩΡΑ» του κ. Μπερδελή που με την στήριξη του κ. Στρατιώτη και με το ψηφοδέλτιο της «ΜΕΓΑΡΙΚΗΣ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ-(ΠΑΣΟΚ)» φρεσκαρισμένο δεν φαίνεται να έχει πάρει οριστικό διαζύγιο από την Βενιζελική «ΕΛΙΑ» εφόσον λέξεις όπως μνημόνιο ,Καλλικράτης ,λιτότητα θεωρούνται too much και παρωχημένες…
Η κοινωνία σε Μέγαρα και Νέα Πέραμο  θα ανεχτεί ένα ακόμη «κρυφτό» στις πλάτες της; Θα ξεχάσει τόσο εύκολα ποιοι την οδήγησαν ως εδώ και θα δώσει συγχωροχάρτι; Θα αποδεχτεί μεταμφιέσεις που την οδηγούν στο περιθώριο και την απαξίωση;
Οι «Ενεργοί Πολίτες» απέδειξαν ως συνδυασμός όλα αυτά τα χρόνια πως δεν ήταν εκλογικό πυροτέχνημα αντίδρασης , ασκώντας προγραμματική αντιπολίτευση μέσα και έξω από το Δημοτικό συμβούλιο .
Δώσαμε έναν αγώνα με πολιτικά και κινηματικά χαρακτηριστικά ,λέμε ξεκάθαρα προς την κοινωνία ότι τα μνημόνια , τα μέτρα λιτότητας όπως και το σχέδιο Καλλικράτης που διαλύει διοικητικά και πρακτικά την τοπική αυτοδιοίκηση ,πρέπει να ηττηθούν στις 18 Μαΐου.
Καλούμε τον λαό  να κάνει κτήμα του και να εμπλουτίσει το ρεαλιστικά εφαρμόσιμο πρόγραμμα μας που έχει εκπορευτεί από τις κοινωνικές ανάγκες των συμπολιτών μας.
Στηρίζουμε δυναμικά τους «Ενεργούς Πολίτες Μεγάρων & Νέας Περάμου» και το κ. Γιάννη Μιχάλαρο ως υποψήφιο Δήμαρχο στην περιοχή μας , για να ανοίξουμε τον δρόμο στην συμμέτοχη , την συνδιαμόρφωση και την ελπίδα για ένα μέλλον με αξιοπρέπεια.

Στρατούρης Γιώργος
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος
Με τους «Ενεργούς Πολίτες Μεγάρων & Νέας Περάμου»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου