Πέμπτη, 27 Δεκεμβρίου 2012

Το 2012 σε γελοιογραφίες


Πηγη:left.gr
Δείτε το πρώτο μέρος του αφιερώματος του Presseurop.

To Grexit, το «θρίλερ» με την καταβολή της δόσης – μαμούθ στην Ελλάδα, η εκλογή Ολάντ, η επιστροφή Μπερλουσκόνι και άλλες πολλές εξελίξεις του 2012 μέσα από τη ματιά των σκιτσογράφων.

Νικολά, μπορώ να διακόψω;


Στις 6 Μαΐου, ο Σοσιαλιστής Φρανσουά Ολάν εκλέχτηκε πρόεδρος της Γαλλίας και διαδέχτηκε τον Συντηρητικό Νικολά Σαρκοζί, ως βασικός συνέταιρος της Γερμανίδας καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ. (Σκίτσο: SVENSKA DAGBLADET, Στοκχόλμη)

Ελληνική κηδεία


Το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ - Grexit - άρχισε να συζητείται και επίσημα στους ευρωπαϊκούς κύκλους και ιδιαίτερα στη Γερμανία ως η λύση για τη μη μετάδοση της κρίσης χρέους. (Σκίτσο: «Έθνος»)

Χριστουγεννιάτικο δέντρο


Σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη, οι Ευρωπαίοι θα ξοδέψουν 0,8% λιγότερα χρήματα φέτος για τις Χριστουγεννιάτικες αγορές τους σε σχέση με πέρυσι. Οι Έλληνες θα ξοδέψουν 16,2% λιγότερα σε σύγκριση με το 2011. (Σκίτσο: «Καθημερινή»)

Όχι ακόμη!


Παρά τις πλέον απαισιόδοξες εκτιμήσεις, το ευρωπαϊκό νόμισμα επιβίωσε και το 2012. Παραμένει να δούμε τι θα γίνει το 2013... (Σκίτσο: The Economist)

Ήρθε η δόση


Το σίριαλ με την καταβολή της δόσης των 34,4 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα έληξε στις 16 Δεκεμβρίου. (Σκίτσο: «Καθημερινή»)

Όλα υπό έλεγχο;!


Στη Σύνοδο Κορυφής της 13ης και 14ης Δεκεμβρίου, τα 27 κράτη μέλη της ΕΕ κατέληξαν σε ένα σύστημα για την εποπτεία των τραπεζών (Σκίτσο: Cicero,  Βερολίνο)

Μαντέψτε ποιος επέστρεψε…


Ο πρώην Ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι ανακοίνωσε το Δεκέμβριο την επιστροφή του στην πολιτική σκηνή.

Από tvxs

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου