Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΜΕΓΑΡΩΝ-ΑΛΕΠΟΧΩΡΙΟΥ: ΘΑ ΠΑΡΑΔΟΘΕΙ ΗΜΙΤΕΛΗΣ;



Λίγος χρόνος απέμεινε για την ολοκλήρωση της διαπλάτυνσης (νέας χάραξης) της λεωφόρου Μεγάρων-Αλεποχωρίου, έργου που θα διευκολύνει αρκετά την μετακίνηση χιλιάδων συμπολιτών μας (και όχι μόνο) που λόγω κυρίως των επαγγελματικών δραστηριοτήτων τους χρησιμοποιούν τον δρόμο αυτόν αρκετές φορές την ημέρα, αλλά και παραθεριστών.
Μελανό σημείο αποτελεί η καταστροφή (λόγω της νέας χάραξης) των κόμβων-διασταυρώσεων που προϋπήρχαν (Αγ. Λουκάς, Βένιζα, Πευκενέας, Ζάχουλη, Λούμπα) και εξυπηρετούσαν μόνιμους κατοίκους των περιοχών αυτών αλλά και εκατοντάδες επαγγελματίες στις καθημερινές μετακινήσεις τους.
Με την ολοκλήρωση και παράδοση του έργου στην κυκλοφορία οι ταχύτητες των οχημάτων θα αυξηθούν, με αποτέλεσμα να επιβάλλεται να τηρηθούν όλοι οι κανόνες ασφαλούς εισόδου-εξόδου στους κόμβους-διασταυρώσεις (που τώρα είναι φτιαγμένοι πρόχειρα και κάποιοι αφημένοι με χώματα και λακκούβες), για την αποφυγή ατυχημάτων.

Χρειάζεται δηλαδή να φτιαχτούν (πριν και μετά τους κόμβους) λωρίδες ασφαλείας για να «βγαίνεις» και να «μπαίνεις» ομαλά στην κυρίως οδό-λεωφόρο, προειδοποιητικές πινακίδες κατεύθυνσης και φυσικά φωτισμός (η έλλειψη του οποίου κατά τις νυχτερινές ώρες είναι ο Νο1 παράγοντας πρόκλησης ατυχημάτων).
 Όπως πληροφορηθήκαμε μάλιστα, υπάρχει έτοιμη προμελέτη για την κατασκευή και διαμόρφωση των «κόμβων και των παράδρομων» στην Περιφέρεια Δυτικής Αττικής (από το έτος 2010 - επί Νομαρχίας), η οποία δυστυχώς δεν έχει ακόμα συνεχιστεί και υλοποιηθεί.
Η προστασία όμως της ανθρώπινης ζωής και η ασφαλής μετακίνηση των συμπολιτών μας και των οικογενειών τους πρέπει να είναι πρώτιστο μέλημα μιας συντεταγμένης πολιτείας. Θεωρούμε επομένως επιτακτική την -παράλληλα με την ολοκλήρωση του έργου της λεωφόρου Αλεποχωρίου-  αποπεράτωση όλων των κόμβων που βρίσκονται κατά μήκος της, με βάση τα ισχύοντα σύγχρονα πρότυπα και τους κανόνες ασφαλείας.
Για όσα προαναφέραμε δεσμευόμαστε να προβούμε σε άμεσες ενέργειες κοινοποίησης του προβλήματος στους αρμόδιους φορείς (Περιφέρεια και Υπουργείο) αλλά και στους βουλευτές της περιοχής μας, ζητώντας την αρωγή τους για την επίλυσή του.
Εκ του Γραφείου τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου