Πέμπτη, 25 Αυγούστου 2011

ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΕΚΤΡΩΜΑ ΑΕΙ - ΤΕΙ, ΣΥΝΑΙΝΕΤΙΚΟ ΚΟΥΚΟΥΛΩΜΑ - ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ SIEMENS!ΑΠΕΡΡΙΦΘΗ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗ, ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗ!
ΠΟΛΛΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΗΝ "ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ" ΠΡΟΤΑΣΗ!
Ως γνωστόν, μετά από μεγάλες διεργασίες παρασκηνίου και συμφωνία συμπαιγνία Γ. Παπανδρέου και Α. Σαμαρά  ψηφίστηκε συναινετικά ο νόμος έκτρωμα για ΑΕΙ - ΑΤΕΙ από ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ!
Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι αυτής τηςσυναινετικής ψήφου, που καταργεί όχι μόνο το πανεπιστημιακό άσυλο αλλά και διαγράφει και την ίδια την έννοιά του από τονομικό μας λεξιλόγιο, και ήρθαν τα συμβάντα στη Βουλή την Πέμπτη (25.8) για να κλείσουν και να κουκουλώσουν εξίσου συναινετικά και οριστικά τομέγα σκάνδαλο της Siemens.
Μετά από δεκαετίες οργίου σκανδάλων και δωροδοκιών της Siemens στην Ελλάδα και μετά από χειραγώγηση και "δωροδοκίες' μυθικών ποσών του κυρίαρχου πολιτικού προσωπικού και των κομμάτων του (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ), ήρθε η πλειοψηφία της Βουλής να βάλει ταφόπτερα στο σκάνδαλο, να αφήσει στο απυρόβλητο τη Siemens και να παραδόσει "λευκό" όλο το πολιτικό προσωπικό που ενεπλάκη στοσκάνδαλο της Siemens.
Συγκεκριμένα η Βουλή και ειδικότερα η κυβερνητική πλειοψηφία απέρριψε σήμερα, μετά από συζήτηση σε άδεια έδρανα την, έτσι και αλλιώς, διάτρητη μονομερή, ελλειπέστατη και κωμικοτραγική πρότασητων 108 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για παραπομπή στην προανακριτική επιτροπή αποκλειστικά των πρώην υπουργών της ΝΔ Γ. Αλογοσκούφη και Χ. Μαρκογιαννάκη.
Είναι χαρακτηριστικό ότι για δεύτερη φορά αρκετοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ απέρριψαν την πρόταση"συγκάλυψης" του κυβερνητικού κόμματος, αντιδρώντας στις εξόφθαλμα απαράδεκτες μεθοδεύσεις.
Χαρακτηριστικά την πρόταση ψήφισαν μόνο 128 βουλευτές για το Χ. Μαρκογιαννάκη και 130 βουλευτές για τον Γ. Αλογοσκούφη, με αποτέλεσμα να απορριφθούν!
Η τελική κατάληξη είναι η "καλύτερη δυνατή΄" για το κυρίαρχο αστικό μπλοκ δυνάμεων, αφού κλείνει η Siemens χωρίς "ούτε γάτα ούτε ζημιά" για τα Γερμανικά "νεοαποικιακά" συμφέροντα και το κυρίαρχο πολιτικό προσωπικό.
Είναι προφανές ότι μετά και αυτήν την κατάληξη διευκολύνονται ακόμα περισσότερο πολιτικές εξελίξειςπρος την κατεύθυνση μιας συγκυβέρνησης του αστικού μπλοκ με επίκεντρο το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, ωςπολιτικό όχημα για να αντιμετωπισθούν μείζονα πολιτικά αδιέξοδα της σημερινής κυβέρνησης και"αποτελεσματικότερης" εφαρμογής των μνημονιακών κατεδαφίσεων!
Η χώρα σε, κάθε περίπτωση, εισέρχεται σε ένα "γκαστρωμένο" και ετοιμόγεννο Σεπτέμβρη, που ουδείς μπορεί να προεξοφλήσει αν θα υπάρξει δημιουργική κυοφορία με τη λαϊκή αφύπνιση και δράση ή τερατογενέση!

Η Ίσκρα προς πληρέστερη ενημέρωση των αναγνωστών της παραθέτει ρεπορτάζ για τα συμβάντα στη Βουλή με την πρόταση "Siemens" από διάφορες ιστοσελίδες:

Υπόθεση Siemens
«Όχι» σε Προανακριτική για Γ. Αλογοσκούφη - Χρ. Μαρκογιαννάκη

Απορρίφθηκε η πρόταση των 108 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για σύσταση Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης (Προανακριτικής), σε βάρος των πρώην υπουργών της ΝΔ Γιώργου Αλογοσκούφη και Χρήστου Μαρκογιαννάκη για την υπόθεση της Siemens 
Το αποτέλεσμα θεωρείτο αναμενόμενο, καθώς στα τέλη Ιουλίου η Ολομέλεια είχε απορρίψει το αίτημα συγκρότησης τριμελούς δικαστικού συμβουλίου, το οποίο θα αποφαινόταν για την πρόταση κατηγορίας σε βάρος των πρώην υπουργών των κυβερνήσεων της ΝΔ.
Στη σημερινή μυστική ψηφοφορία συμμετείχαν 165 βουλευτές, καθώς απείχαν η ΝΔ, ο ΛΑΟΣ και η Δημοκρατική Συμμαχία, ενώ υπήρξαν και διαρροές από τις τάξεις της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ.
Ειδικότερα, «ναι» στην παραπομπή του Χρήστου Μαρκογιαννάκη ψήφισαν 128 βουλευτές, εναντίον ψήφισαν 9, «παρών» δήλωσαν 10, ενώ υπήρξαν και 6 λευκά και 12 άκυρα ψηφοδέλτια.
Υπέρ της παραπομπής του Γιώργου Αλογοσκούφη, ψήφισαν 130 βουλευτές, εναντίον ψήφισαν 8, «παρών» δήλωσαν 9, ενώ βρέθηκαν και 7 λευκά και 11 άκυρα ψηφοδέλτια.
Και στις δύο περιπτώσεις οι βουλευτές του ΚΚΕ ψήφισαν "λευκό" ενώ οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έριξαν στην κάλπη ψηφοδέλτια στα οποία είχαν γράψει "'Όχι στο κουκούλωμα".
Η πρόταση του κυβερνώντος κόμματος απορρίφθηκε, καθώς δεν συμπληρώθηκε ο απαιτούμενος ελάχιστος αριθμός των θετικών ψήφων (151).
Στην ψηφοφορία δεν μετείχαν κατά δήλωσή τους οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και οι ανεξάρτητοι βουλευτές-μέλη της «Δημοκρατικής Συμμαχίας», ενώ από το πρωί ο ΛΑΟΣ, είχε δηλώσει δια του προέδρου του, Γ. Καρατζαφέρη, πως δεν θα μετάσχει στην όλη διαδικασία.
Από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ απόντες ήταν οι Β. Τόγιας και Θ. Ρομπόπουλος που λείπουν στο εξωτερικό, ο Δ. Παπουτσής και Σ. Εμμινίδης που είναι ασθενείς και η Βάσω Παπανδρέου.
Στο μεταξύ, από πλευράς κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ, αναφέρονται τα εξής: «Το ΠΑΣΟΚ και ως κυβέρνηση έκανε το παν για την αξιοποίηση των δυνατοτήτων που δίνουν το Σύνταγμα και ο Κανονισμός της Βουλής, για τη διαλεύκανση της υπόθεσης Siemens. Τα άλλα κόμματα και κυρίως η ΝΔ -και ως κυβέρνηση και ως αντιπολίτευση- δεν συνέβαλαν στην αποκάλυψη της αλήθειας. Σε κάθε περίπτωση, σε υποθέσεις κατά προσώπων, οι βουλευτές ψηφίζουν «κατά συνείδηση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου