Τετάρτη 21 Μαΐου 2014



                                      


                                                    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Δημοτική παράταξη «Ενεργοί Πολίτες Μεγάρων & Νέας Περάμου» εκφράζει τις ευχαριστίες της προς τους πολίτες  που στήριξαν με την ψήφο τους τον υποψήφιο Δήμαρχο κ. Ι .Μιχάλαρο και τους υποψήφιους Δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού , δηλώνοντας με αυτό τον τρόπο την αποδοχή του προγράμματος και των θέσεων μας για την τοπική αυτοδιοίκηση.
Είμαστε ο συνδυασμός που τόλμησε να μιλήσει πολιτικά σε αυτές τις εκλογές  καταδεικνύοντας ως υπαίτιους για την υποβάθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης  το Μνημόνιο , το σχέδιο Καλλικράτης και την λιτότητα που επιβάλει η σημερινή συγκυβέρνηση.

Πέμπτη 15 Μαΐου 2014


Κεντρική προεκλογική ομιλία του Γιάννη Μιχάλαρου στην πλατεία Λυτάρα

Aπο : megara.org


Πολυμέτωπη επίθεση, εναντίον των αντιπάλων του εξαπέλυσε ο Γιάννης Μιχάλαρος στην κεντρική ομιλία του συνδυασμού του, η οποία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το βράδυ, 11/5,  στην πλατεία Λυτάρα σε ακροατήριο φίλων και υποψηφίων.
Ο υποψήφιος δήμαρχος Μεγαρέων αναφέρθηκε στο πρόγραμμά του και ανέλυσε τους λόγους για τους οποίους ο δημότες των Μεγάρων και της Νέας Περάμου θα πρέπει να τον εκλέξουν ως Δήμαρχο.
Η κεντρική ιδέα της ομιλίας του ήταν η προτροπή των ψηφοφόρων να ψηφίσουν κρίνοντας πολιτικά και όχι με κοινωνικά κριτήρια.
Ανέλυσε το πρόγραμμά του δίδοντας έμφαση στους στο περιβάλλον, τα κοινωνικό πρόσωπο το οποίο θα πρέπει να έχει ο Δήμος, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα, της επιχειρηματικότητας και της τοπικής τουριστικής ανάπτυξης.
Σύντομη απολογιστική ομιλία έκανε ο Τάσος Δέσκος, ως μέχρι πρόσφατα επικεφαλής των Ενεργών Πολιτών, ο οποίος επεσήμανε την σημαντική και εποικοδομητική πορεία την οποία κράτησε ο συνδυασμός στο δημοτικό συμβούλιο κατά της διάρκεια της τρέχουσας δημοτικής περιόδου.
 
 
 
 
 

Χαιρετισμό επίσης απηύθυνε η υποψήφια περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου.
Στην εκδήλωση ήταν παρόντες οι βουλευτές Αλ. Μητρόπουλος, Γ. Πάντζας και το μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρολιάκος

«Οι προγραμματικές θέσεις της Δημοτικής κίνησης Ενεργοί Πολίτες Μεγάρων & Νέας Περάμου για το Περιβάλλον και την Διαχείριση των απορριμμάτων»

Οι «Ενεργοί Πολίτες» ταυτίζουμε το περιβάλλον με την ποιότητα ζωής μας και θεωρούμε χρέος μας να το παραδώσουμε αλώβητο στα παιδιά μας αλλά και στις επόμενες γενιές από τις οποίες το έχουμε “δανειστεί”.
Προτείνουμε και διεκδικούμε:

•Δημιουργία πράσινων πόλεων με δενδροφύτευση σε κάθε προσφερόμενο χώρο, σε κάθε δρόμο, σε κάθε γειτονιά.

•Ανάπλαση και διαμόρφωση όλων των εισόδων των πόλεών μας με συγκεκριμένη αισθητική άποψη αλλά και συχνότερο καθαρισμό.

•Πεζοδρόμηση της 28ης Οκτωβρίου με σκοπό την εύκολη περιήγηση των πολιτών στο κέντρο της πόλης των Μεγάρων. Να μπορούν οι οικογένειες να κάνουν βόλτα με ασφάλεια και ηρεμία.

•Διαμόρφωση εκ νέου των πλατειών που έχουν υποστεί καταστροφές και είναι ερειπωμένες.

Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

Kεντρική Ομιλία των "ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ'' και του υποψηφίου Δημάρχου κ.Ι .Μιχάλαρου


Tην Κυριακή στις 9 το βράδυ στην κεντρική ομιλία του συνδυασμού "ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ " και του υποψήφιου Δημάρχου κ. Ι . Μιχάλαρου , θα παρευρεθεί και θα χαιρετήσει η υποψήφια Περιφερειάρχης κ. Ρένα Δούρου .

Τρεις Κάλπες μια επιλογή : Να νικήσουμε.

Τρίτη 6 Μαΐου 2014

ΑΣΥΝΕΠΕΙΑ ΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΩΝ …ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ!




Άλλη μια προεκλογική περίοδος έχει ξεκινήσει εδώ και λίγες εβδομάδες, σαφώς πιο υποτονική (από ότι δείχνει μέχρι τώρα), σε σχέση με άλλες του παρελθόντος, έχοντας όμως ως ειδοποιό διαφορά να χαρακτηρίζει αυτές τις εκλογές (αλλά και τις επόμενες που ακολουθούν σύντομα), την μαζική φτωχοποίηση μεγάλων κοινωνικών ομάδων, την ανέχεια και την εξαθλίωση, την ανεργία, τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, τα ημιλιπόθυμα πεινασμένα παιδιά στα σχολεία…

Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

"Οι προγραμματικές θέσεις της Δημοτικής κίνησης Ενεργοί Πολίτες Μεγάρων & Νέας Περάμου για την Ανάπτυξη και την Απασχόληση στον τόπο μας"


Η οικονομική πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση καθ’ υπαγόρευση της τρόικα έχει οδηγήσει σε μαρασμό το μεγαλύτερο τμήμα της οικονομικής δραστηριότητας στην χώρα μας και δυστυχώς ο Δήμος μας δεν συνιστά εξαίρεση σε αυτήν την πραγματικότητα.
Η δραστική συρρίκνωση της οικονομικής δραστηριότητας έχει όμως επιπτώσεις σε όλο το φάσμα της ζωής των πολιτών για πολύ προφανείς λόγους:

Το Κρυφτό...


Έχουν περάσει 4 χρόνια  από την ημέρα που από το Καστελόριζο ο τότε πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου  ανακοίνωσε ότι ως χώρα και κατ επέκταση ως λαός , μπαίνουμε σε ένα ιδιότυπο καθεστώς επιτήρησης από την ΕΕ την ΕΚΤ και το ΔΝΤ.
4 χρόνια χρειάστηκαν για να οδηγηθεί η ελληνική κοινωνία  σε μια ανθρωπιστική κρίση , εξαιτίας αυτής της πολιτικής ‘’αναγγελίας’’ που έφερε μαζί της λιτότητα ,ανεργία, φτώχεια και εξαθλίωση.
Το 2010 στις τότε αυτοδιοικητικές εκλογές ,δεν είχαν γίνει ακόμα ορατές οι επιπτώσεις  των μνημονίων και τα δυσβάστακτα μέτρα που πλήρωσε και πληρώνει ακόμα ο ελληνικός λαός.