Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Δήλωση της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Η. Διώτη για την ψήφιση τροπολογίας για το ΕΕΤΗΔΕ -- «Νίκη των πολιτών ενάντια στο χαράτσι η μη διακοπή της ηλεκτροδότησης»

Σε σύγχυση, χάος με τις επαναληπτικές νομοθετικές ρυθμίσεις και στην ύπαρξη προηγούμενων απλήρωτων λογαριασμών και όχι στη μη πληρωμή του «χαρατσιού» απέδωσε τη διακοπή ηλεκτροδότησης σε διάφορες περιοχές της χώρας ο πρόεδρος της ΔΕΗ Αρθούρος Ζερβός, απαντώντας σε ερώτηση της βουλευτή Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Ηρώς Διώτη σχετικά με περιπτώσεις όπου υπήρξε διακοπή ηλεκτροδότησης, που του απηύθυνε κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής κι Εμπορίου.
Η βουλευτής επεσήμανε ότι «η Δ.Ε.Η. προχώρησε σε διακοπή ρεύματος σε κάποιες περιοχές όπως είναι η Μεταμόρφωση ή το κέντρο της Αθήνας, παρʼ όλο που είχαν πληρώσει το ρεύμα και τα τέλη υπέρ Δήμου και ΕΡΤ, πολύ απλά γιατί δεν είχε δημοσιευθεί ακόμα σε ΦΕΚ η νομοθετική ρύθμιση για το ΕΕΤΗΔΕ και δεν έχει σταλεί φυσικά καμία εσωτερική εγκύκλιος για να μην κόβουν οι εργολάβοι το ρεύμα».
«Εμείς δεν προχωρούμε σε διακοπές λόγω του Έκτακτου Ειδικού Τέλους Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών» ξεκαθάρισε ο πρόεδρος της ΔΕΗ και συμπλήρωσε: «Υπάρχει μία γενική σύγχυση ως προς αυτό. Εμείς είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί στο πού κόβουμε το ρεύμα και γιατί το κόβουμε και μην ξεχνάτε ότι η Δ.Ε.Η. το έκοβε πάντα σʼ αυτούς που δεν την πλήρωναν. Δηλαδή, εάν είναι απλήρωτοι 6 λογαριασμοί και ο έβδομος εμπεριέχει το ΕΕΤΗΔΕ, το ρεύμα δεν κόβεται επειδή ο έβδομος περιέχει το ΕΕΤΗΔΕ, αλλά το ρεύμα κόβεται επειδή οι προηγούμενοι 6 δεν έχουν πληρωθεί. Δεν αποκλείω το γεγονός θα έχουν γίνει και λάθη. Πάντως, αυτή τη στιγμή, η πολιτική δεν είναι αυτή.
Πραγματικά, υπάρχει ένα χάος με τις επαναληπτικές νομοθετικές ρυθμίσεις που έχουν γίνει. Μέχρι να καταλάβουμε την νομοθετική ρύθμιση που μας έρχεται, έχει έρθει η επόμενη. Χρειάζεται ένα συνολικότερο ξεκαθάρισμα σε αυτό το θέμα και στο πώς πρέπει να το δούμε στη συνέχεια».
Σχολιάζοντας αργότερα την απάντηση του κ. Ζερβού, η βουλευτής δήλωσε:
«Η τροπολογία που κατέθεσε η κυβέρνηση ώστε να μην κόβεται από τη ΔΕΗ το ρεύμα σε όσους πολίτες αρνήθηκαν να πληρώσουν το άδικο, παράνομο και αντισυνταγματικό χαράτσι, δεν ήρθε ουρανοκατέβατη. Οφείλεται στη μαζική αντίσταση και στη συλλογική οργάνωση των πολιτών σε γειτονιές και συνοικίες όλης της χώρας, που παρά την τρομοκρατία που επιχείρησαν να ασκήσουν πολλά κεντρικά ΜΜΕ, αντέδρασαν και με συγκεντρώσεις διαμαρτυρίες και κάνοντας χρήση και όλων των θεσμικών νομικών μέσων (εξώδικα, αγωγές ασφαλιστικά μέτρα), πέτυχαν την πρώτη μεγάλη νίκη.
Νίκη που δεν είναι μονοσήμαντη, καθώς δείχνει ότι η συντονισμένη αντίδραση και αντίσταση από μέρους της κοινωνίας μπορεί να μπει εμπόδιο στα σχέδια κυβέρνησης-δοτού πρωθυπουργού και τρόικα, και να τα ανατρέψει».
To Γραφείο Τύπου

Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΠΡΙΝ ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ!


ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
ΜΕ ΑΓΩΝΑ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΤΟΥ ΑΙΣΧΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ
Δεν πρόκειται περί δανειακής συμφωνίας για τη στήριξη της χώρας και της οικονομίας της.
 Πρόκειται για μνημείο ντροπής και τιμωρητικής εξόντωσης ενός ολόκληρου λαού και αφανισμού της μισθωτής εργασίας, που καταδικάζουν τουλάχιστον 2 γενιές να ζήσουν την επόμενη εικοσαετία στη φτώχεια και στο περιθώριο, χωρίς καν ελπίδα επιστροφής σε αξιοπρεπή επίπεδα διαβίωσης.
 Πρόκειται για εγκληματικό σχέδιο εξαφάνισης, πέρα από κάθε λογική, του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος και για προσπάθεια να πνιγεί στο παρόν και στο μέλλον κάθε μορφή κοινωνικής και λαϊκής αντίστασης.
 Η τρικομματική κυβέρνηση οπερέτα με τους θεατρινισμούς των αρχηγών και η Τρόικα, ρίχνουν τις μάσκες και δείχνουν ξεδιάντροπα το αποκρουστικό και σκληρά ταξικό προσωπείο τους.
 Δεν έχουν κανένα απολύτως πρόβλημα να καταλύσουν με συνοπτικές διαδικασίες κάθε έννοια συνταγματικής τάξης και δημοκρατικής νομιμότητας.
 Με ένα πραξικόπημα που ποτέ δεν γνώρισε η χώρα μας στην πρόσφατη ιστορία της, προχωρούν άμεσα και χωρίς περικοκλάδες σε ένα μπαράζ καταστροφικών μέτρων:
 • Η ώρα της απομάκρυνσης αυτής της Κυβέρνησης – οπερέτα είναι ΤΩΡΑ!
• Η ώρα της αποδέσμευσης από την Μνημονιακή μέγγενη της χρεοκοπίας είναι ΤΩΡΑ!
• Η ώρα της προσωπικής και συλλογικής ευθύνης περνάει μέσα από τη μέγιστη δυνατή κινητοποίηση και ενεργή παρουσία όλων για τη συγκρότηση της μεγάλης κοινωνικής αντίστασης.
• Ο φόβος και η ανασφάλεια σε αυτή την κρίσιμη στιγμή δεν μπορεί να εγκλωβίσει κανέναν σε μια στάση αναμονής, απάθειας και μοιρολατρίας
• Στο δίλλημα ΤΩΡΑ ΜΕΤΡΑ ή ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ, απαντάμε ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ – ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ – ΝΑΙ ΣΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ
 
• Στους σχεδιασμούς τους για διάλυση όλων των μαζικών κοινωνικών – συνδικαλιστικών οργανώσεων, απαντάμε με την ένταση και μαζικοποίηση της συλλογικής μας δράσης, τη συγκρότηση νέων μορφών αντίστασης και συλλογικών πυρήνων αγώνα παντού: στους χώρους εργασίας, στη γειτονιά, την πόλη, την περιφέρεια.

ΣΑΡΩΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ!
Ο κυνισμός των τροϊκανών και της εργολαβικής τους Κυβέρνησης καταστρέφει οριστικά όλους τους μηχανισμούς άμυνας και προστασίας των εργαζομένων. Για τους μισθούς και τις συντάξεις προδιαγράφουν την πιο ληστρική επιδρομή, την πιο βίαιη φτωχοποίηση των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων. Για τις συλλογικές διαπραγματεύσεις επιφυλάσσουν την κυριαρχία της εργοδοσίας και την εξαφάνιση του αδύναμου πόλου της εργασίας.
Οι πλειοψηφίες της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ οφείλουν τώρα να εγκαταλείψουν την πρακτική των διαδοχικών υποχωρήσεων. Απαιτείται τώρα να κάνουν μια μεγάλη στροφή στον προσανατολισμό τους και στην τακτική τους. Απαιτείται τώρα να μετατραπούν σε ένα ισχυρό κοινωνικο-πολιτικό πόλο που μπορεί να ηγηθεί σε μια συνολική αντιπαράθεση με τον πυρήνα των μνημονιακών πολιτικών.
 
Οφείλουν να πολιτογραφηθούν με έργα και πράξεις ότι είναι ο αντίπαλος πόλος απέναντι στη Κυβέρνηση οπερέτα και να ζητήσουν την απομάκρυνσή της.
Να γίνουν εμπόδιο στη συντελούμενη ολοκληρωτική και αυταρχική μετάλλαξη του κράτους και της δημοκρατίας, που οδηγεί τη συνδικαλιστική δράση, τα ανθρώπινα δικαιώματα και ελευθερίες στο γύψο.
 
Η Αυτόνομη Παρέμβαση στις σημερινές συνεδριάσεις των συνομοσπονδιών κατέθεσε τις εξής προτάσεις:
 
• Συλλαλητήριο σήμερα Πέμπτη στις 6 μμ στα Προπύλαια
 • 48ΩΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ Παρασκευή 10 και Σάββατο 11 Φλεβάρη με συγκεντρώσεις 11 π. μ. στο Σύνταγμα
 • Μαζική συγκέντρωση και παραμονή στο Σύνταγμα Κυριακή 12 Φλεβάρη
 • Νέα συνεδρίαση των οργάνων της ΓΣΕΕ, τη Δευτέρα 12 Φλεβάρη, για πρόγραμμα κλιμάκωσης, με νέες πολύμορφες δράσεις και κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα.
'Η εμείς ή αυτοί: Ανατροπή της δανειακής σύμβασης και των εκφραστών της – Αγώνας να μην περάσει από τη Βουλή το σχέδιο ολικής κοινωνικής ισοπέδωσης