Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ


Συμπολίτη - συμπολίτισσα,

Στις δημοτικές εκλογές της 7ης Νοέμβρη στείλε ένα μήνυμα διαμαρτυρίας για τη μείωση των μισθών, των μεροκάματων και των συντάξεων, για το κλείσιμο των μικρών καταστημάτων, για την αύξηση της ανεργίας, της φτώχειας και της κοινωνικής εξαθλίωσης.
Η ψήφος σου είναι καθοριστική για τις μετέπειτα εξελίξεις και μπορεί να ανοίξει νέους δρόμους αλλαγής πολιτικής. Στην πολιτική δεν υπάρχει μονόδρομος. Με την ψήφο μας μπορούμε τώρα εμείς να επιβάλλουμε την υπογραφή ενός άλλου Μνημονίου, και όχι φυσικά με την Τρόϊκα. Ενός  Μνημονίου όπου θα υποχρεώνονται να πληρώσουν αυτοί που πλούτισαν από την καταλήστευση του Δημοσίου, τη φοροδιαφυγή και τις φοροαπαλλαγές, οι έχοντες αμύθητες περιουσίες, οι υπερκερδοφόρες επιχειρήσεις, οι τραπεζίτες, οι εφοπλιστές και οι off-shore εταιρίες τους.
Καταδίκασε τώρα με την ψήφο σου τις δημοτικές παρατάξεις των Δήμων μας που άμεσα ή έμμεσα στηρίζονται και στηρίζουν εκείνα τα κόμματα που έφεραν τη Χώρα μας στο χείλος της χρεοκοπίας, αλλά και αυτά που ψήφισαν το Μνημόνιο ως τη μοναδική τάχα λύση σωτηρίας.
Η ψήφος σου δεν πρέπει να είναι χαλαρή αλλά πολιτική και συνειδητή, για να αποτελέσει τελικά εμπόδιο στη σχεδιαζόμενη λήψη και νέων σκληρότερων αντιλαϊκών μέτρων.
Για να μπορέσουμε να αποτρέψουμε τις αρνητικές επιπτώσεις από την εφαρμογή του σχεδίου Καλλικράτης που επιβάλλει νέους φόρους, περικοπές δαπανών και απολύσεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ενισχύουμε τη δύναμη των «ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ» στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο. Για να διεκδικήσουμε όλοι μαζί ένα νέο αναπτυξιακό μοντέλο για την ευρύτερη περιοχή μας, και να παραδώσουμε έναν τόπο όμορφο και ανθρώπινο στα παιδιά μας.
Οι «ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ» στην περιοχή μας, δεν είναι μόνο αυτοί που συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο των αυτοδιοικητικών εκλογών. Οι «ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ» είναι όλοι αυτοί που δίνουν την καθημερινή μάχη μέσα από το χώρο που ζουν και εργάζονται συμμετέχοντας ενεργά στη διαμόρφωση της ζωής τους. Είμαστε πολλοί αλλά ίσως να μην έτυχε ποτέ να συναντηθούμε. Η ευκαιρία αυτή μας δίνεται στην κάλπη της 7ης Νοέμβρη.

ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΥΠΟΣΧΕΣΙΟΛΟΓΙΑ ΞΕΡΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΟΛΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΤΕΥΧΘΟΥΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΑΣ, ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΩΝΤΑΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΜΕ ΓΝΩΜΟΝΑ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΩΝ ΠΟΛΛΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ.

Τσιαντός Νίκος
Συνταξιούχος Εκπαιδευτικός –  πρ. Δ/ντής 2ου Δημ. Σχολείου Νέας Περάμου
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τους  «ΕΝΕΡΓΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ»

Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

«Το διπλό μήνυμα των Δημοτικών και Περιφερειακών εκλογών»

«Το διπλό μήνυμα των Δημοτικών και Περιφερειακών εκλογών»

Άρθρο του Μελέτη Κατρακούλη
Υποψήφιου Δημοτικού Σύμβουλου με τον Τάσο Δέσκο και τους «Ενεργούς Πολίτες»

Η Ελλάδα ολοκληρώνει την πρώτη δεκαετία του 21ου αιώνα με ένα άκρως αποτυχημένο μοντέλο ανάπτυξης και διοίκησης. Πρόκειται για ένα μοντέλο που διακρίνεται για τον υπερ-συγκεντρωτισμό του, την πελατειακή λειτουργία του, ένα μοντέλο όπου η αναπτυξιακή διαδικασία αλλά και οι τυπικά αποκεντρωμένοι θεσμοί της αυτοδιοίκησης αποκτούν δευτερεύοντα ρόλο, ενώ παράλληλα η προσβασιμότητα του πολίτη στις διαδικασίες λήψης των αποφάσεων είναι σχεδόν ανύπαρκτη.
Το σύστημα αυτό του δικομματισμού (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ) δεν είναι απλά κομματικο - πελατειακό αλλά και άκρως  αναποτελεσματικό με συχνά φαινόμενα διαφθοράς και αδιαφάνειας στη δημόσια ζωή. Οι ανάγκες και τα προβλήματα της καθημερινότητας μετατίθενται και συσσωρεύονται αντί να επιλύονται, ενώ απουσιάζει η στρατηγική για την ανάπτυξη και οι διαδικασίες του δημοκρατικού προγραμματισμού για τη διαμόρφωση των κατευθύνσεων και των αναγκαίων αναπτυξιακών επιλογών.
Η πολιτική για την ανάπτυξη που εφαρμόστηκε στη χώρα δημιούργησε υπερκέρδη στις τράπεζες και σε κάποιες επιχειρήσεις, ενώ το περιεχόμενο της ανάπτυξης προσδιορίστηκε από τα υπερκέρδη αυτά χωρίς να συνοδεύεται όμως από τη δημιουργία επαρκών θέσεων σταθερής απασχόλησης. Το φάσμα της ανεργίας χτυπά πλέον εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους (15% η ανεργία το 2012). Επιπρόσθετα οι περιφέρειες της Χώρας εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν και τεράστια νέα ζητήματα, παράλληλα με τα χρόνια και επιδεινούμενα προβλήματα που αντιμετώπιζαν και έχουν σχέση τόσο με το περιβάλλον όσο και το γενικότερο πεδίο σχεδιασμού των πόλεων και των σχέσεων τους με τις περιφέρειες και την ύπαιθρο συνολικότερα. Το αποτέλεσμα είναι η Ελλάδα να παραμένει κατ’ ουσίαν  μια περιφέρεια, με την Κεντρική διοίκηση να εξακολουθεί να παίζει απόλυτο και καθοριστικό ρόλο. Τίθεται έτσι ως άμεσο και επιτακτικό αίτημα μία συνολική, ριζοσπαστική, δημοκρατική και αποκεντρωμένη μεταρρύθμιση των πολιτικών και διοικητικών δομών του κράτους.
Είναι προφανές ότι οι αυτοδιοικητικές εκλογές της 7ης Νοέμβρη θα διεξαχθούν σε ένα εντελώς διαφορετικό πολιτικό περιβάλλον από όλες όσες έχουν γίνει από τη μεταπολίτευση ως σήμερα. Αυτό σημαίνει, και με δεδομένο τρία στοιχεία: την αυτοδιοικητική μεταρρύθμιση του Καλλικράτη όπως την εφαρμόζει ή προσπαθεί να την εφαρμόσει η κυβέρνηση, την επιτήρηση από το Δ.Ν.Τ. (Διεθνές Νομισματικό Ταμείο), και τη γενικότερη κρίση όχι μόνο στην οικονομία της χώρας μας αλλά και παγκοσμίως, ότι οι πολίτες αυτή τη φορά έχουν την δυνατότητα στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές να τιμωρήσουν αυτούς που έφτασαν την χώρα στο σημερινό αδιέξοδο, καταψηφίζοντας τις πολιτικές επιλογές των κομμάτων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αλλά και των εκπροσώπων τους στις πόλεις μας και την περιφέρεια.
Πιο συγκεκριμένα, σε τοπικό επίπεδοι ο νέος Καλλικρατικός Δήμος Μεγάρων - Νέας Περάμου, αντιμετωπίζει πληθώρα προβλημάτων ως αποτέλεσμα αυτών κυρίως των επιλογών των κομμάτων της διαφθοράς και της αδιαφάνειας στην τοπική αυτοδιοίκηση. Έτσι τα βασικά ερωτήματα τα οποία θα πρέπει να θέσουμε προτού αποφασίσουμε που θα δώσουμε αυτή την φορά την ψήφο μας είναι τα ακόλουθα: Ποιος ευθύνεται άραγε για την κρίση αυτή; Που πήγαν τα δις ευρώ που όλοι ψάχνουν;  Που πήγαν οι μίζες της SIEMENS; Πόσα δις ευρώ ζημιώθηκε το Δημόσιο με το σκάνδαλο του Βατοπεδίου; Τι έγινε με το χρηματιστήριο, τις «φούσκες» και τα «ραδιενεργά» ομόλογα; Γιατί η ανεργία και η ακρίβεια καλπάζουν ασταμάτητα; Γιατί κλείνουν η μία μετά την άλλη οι μικρές επιχειρήσεις και τα καταστήματα; Γιατί σήμερα οι εργαζόμενοι βρίσκονται στο όριο της φτώχειας και της ανέχειας;
Παράλληλα θα πρέπει να αναλογιστούμε ότι η νέα αυτοδιοικητική μεταρρύθμιση του Καλλικράτη είναι στην ουσία ένας μηχανισμός επιβολής και συγκέντρωσης νέων φόρων με αποκεντρωμένο χαρακτήρα οικονομικής αφαίμαξης των νέων δήμων και χειραγώγησης των δημοσίων (και όχι μόνο) υπαλλήλων που εργάζονται στην τοπική αυτοδιοίκηση. Η όλη φιλοσοφία του (ειδικά μάλιστα με τον τρόπο που πάει να εφαρμοστεί) έχει ξεκάθαρα αντιλαϊκό χαρακτήρα. Εξάλλου και οι ίδιοι οι Υπουργοί του ΠΑΣΟΚ δεν εμπιστεύονται αυτό το εγχείρημα της κυβέρνησης, με την ίδια τους την άρνηση να τεθούν επικεφαλής ψηφοδελτίων σε Δήμους και Περιφέρειες.
Εκτός όμως από αυτά τα κριτήρια θα πρέπει οι πολίτες των Μεγάρων και της Νέας Περάμου να λάβουν υπόψη τους και τοπικά ζητήματα. Αρχικά ας δούμε τον Γενικό Πολεοδομικό Σχεδιασμό όπου στη Βαρέα για παράδειγμα η χρήση γης εξακολουθεί να διατηρεί το υπάρχον αντιαναπτυξιακό καθεστώς. Και πρέπει να παραδεχτούμε εδώ ότι είμαστε η μόνη πόλη στην Ελλάδα και ίσως και στον κόσμο που αντί να αναπτυσσόμαστε προς τη θάλασσα, γίνεται το αντίθετο προς το βουνό. Η σύνταξη του Γ.Π.Σ. έγινε (όπως έγινε) με αντιαναπτυξιακά κριτήρια και χωρίς επιχειρησιακό σχέδιο δράσης για το σύνολο του πολεοδομικού ιστού της πόλης. Απόρροια αυτής της κατάστασης είναι το Βιομηχανικό πάρκο της πόλης μας (ΒΙΠΑ-ΒΙΟΠΑ) να εξακολουθεί να στερείται βασικών λειτουργικών υποδομών. Έτσι η περιοχή μας όχι μόνο δεν αναπτύσσεται αλλά παρατηρείται ακριβώς το αντίθετο, ενώ πολλές φορές δεν γίνεται ούτε το αυτονόητο και αυτό γιατί ακόμα δεν έχουμε ξεκαθαρίσει τις ευθύνες των πλειοψηφιών στην τοπική (δημοτική και νομαρχιακή) αυτοδιοίκηση: για το τι είδους ανάπτυξη επιδίωξαν τόσα χρόνια.
Η περιοχή μας, ενώ παράγει πολύ καλής ποιότητας αγροτικά προϊόντα υστερεί σημαντικά στον τομέα της τυποποίησης. Πέρα δηλαδή από την οργάνωση ετήσιας έκθεσης για την προβολή των Μεγαρικών προϊόντων όπως: λάδι, φυστίκια, κρασί, μέλι, λαχανικά προϊόντα αλλά και πτηνοτροφικά προϊόντα (αυγά, κοτόπουλα), χρειάζεται να γίνει πρωτίστως ένας προγραμματισμός από μηδενική βάση, με σωστή οργάνωση και εφαρμογή τεχνογνωσίας ώστε τα προϊόντα μας αυτά να γίνουν ευρέως γνωστά και να είναι και ανταγωνιστικά. Προς αυτή την κατεύθυνση όμως δυστυχώς δεν ευτυχήσαμε να δούμε κανένα δήμαρχο ή νομάρχη να ασχοληθεί πραγματικά.
Η ευρύτερη περιοχή μας επίσης, με την τεράστια έκτασή της, με το μοναδικό κλίμα της και το άφθαρτο φυσικό κάλλος της, με την αγριότητα του τοπίου της που σε μερικές περιπτώσεις έχει σήμερα βιαστεί και εγκαταλειφθεί και χρήζει ιδιαίτερης φροντίδας και αποκατάστασης, πρέπει να προστατευθεί, να διαφυλαχθεί και επιτέλους να αναδείξει τον φυσικό της πλούτο ώστε με τις κατάλληλες και ήπιες υποδομές να μετατραπεί σε πόλο έλξης για αναψυχή και ξεκούραση όχι μόνο για τους κατοίκους των πόλεών μας αλλά και ολόκληρου του Λεκανοπεδίου, με την ανάπτυξη του αγροτουρισμού στα πρότυπα άλλων επιτυχημένων προσπαθειών ανά την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Για όλα όσα δεν έχουν γίνει έως σήμερα και καταδίκασαν την περιοχή μας να γίνει από Δυτική Αττική σε «Δυτική Αφρική» ευθύνη φέρουν όλοι αυτοί που διοίκησαν τον τόπο χρόνια τώρα, και αυτοί ήταν οι χρισμένοι αντιπρόσωποι των δύο παλαιών κομμάτων εξουσίας ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.
Απόρροια της προαναφερόμενης έλλειψης σχεδιασμού και οράματος είναι η παντελής έλλειψη μέτρων για την προστασία του περιβάλλοντος στην ευρύτερη περιοχή μας. Παντού ανεξέλεγκτες μικροχωματερές, μπάζα, σκουπίδια αλλά και επικίνδυνα απόβλητα (και ας το αποκρύπτουν επιμελώς). Η ανακύκλωση είναι λέξη άγνωστη και σίγουρα δεν μπορεί να υφίσταται με 5 ή 10 κάδους που τοποθετήθηκαν στις πόλεις μας. Αυτό είναι κομπογιαννιτισμός και υποκρισία. Βασική προϋπόθεση για την ανακύκλωση, βάσει των ευρωπαϊκών προτύπων, είναι η δημιουργία δημοτικού εργοστασίου ολοκληρωμένης επεξεργασίας και ανακύκλωσης, η λειτουργία του οποίου θα επιφέρει πολλαπλά οφέλη για όλους και για τον τόπο. Πρώτα και κύρια για το περιβάλλον, έπειτα για τον πολίτη αλλά και για την τοπική οικονομία γενικότερα. Και θα μπορούσα να αναφέρω ένα πλήθος άλλων προβλημάτων που αφορούν στις πόλεις μας που δυστυχώς όλοι γνωρίζουμε πολύ καλά και τα οποία και οδήγησαν τις πόλεις μας αλλά και την ευρύτερη περιοχή μας να φαντάζει τριτοκοσμική.
Παρόλα αυτά τα προφανή, ακόμα και σήμερα, οι κ. Στρατιώτης, Μαρινάκης και Σταμούλης προσπαθούν να μας ξεγελάσουν πάλι με ψεύτικες υποσχέσεις. Ας μας πουν λοιπόν που θα βρουν τα χρήματα για να υλοποιήσουν τις κοινωνικές παροχές που υπόσχονται για δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, ΑΜΕΑ, ΚΑΠΗ, πολιτιστικά κέντρα, το πρόγραμμα «βοήθεια στο σπίτι» κλπ, όταν το Μνημόνιο προβλέπει να περικόπτονται 1δις ευρώ κάθε χρόνο από την τοπική αυτοδιοίκηση. Μήπως τα χρήματα που κόβονται σκοπεύουν οι Δήμοι να τα παίρνουν από τους πολίτες μέσω της επιβολής νέων και δυσβάσταχτων δημοτικών φόρων και τελών με παράλληλη αύξηση των ήδη υπαρχόντων; Τις «φρούδες» υποσχέσεις σας κύριοι να τις δώσετε αλλού, όχι στο λαό της πόλης μας. Τέρμα η κοροϊδία, όχι άλλα ψέματα.
Η ψήφος μας λοιπόν σε αυτές τις εκλογές δεν είναι και τόσο αθώα όσο αρχικά μπορεί να νομίζαμε, αλλά επιβάλλεται και πρέπει να είναι πολιτική, γιατί δίνοντας την ψήφο μας στον φίλο, τον συγγενή, τον γνωστό μας, που πλαισιώνουν ψηφοδέλτια των κ. Στρατιώτη, Μαρινάκη και Σταμούλη, είναι σαν να επιβραβεύουμε τα κόμματα του Μνημονίου (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ) και να τους δίνουμε το πράσινο φως για ένα δεύτερο, τρίτο και ούτω καθεξής νέο Μνημόνιο. Στην πράξη δηλαδή αυτό θα σήμαινε περισσότερη ανεργία, ακρίβεια, κλείσιμο μικρών καταστημάτων και επιχειρήσεων, νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, συρρίκνωση του κοινωνικού κράτους, φτώχεια, εγκληματικότητα.
Και βέβαια τους αγαπάμε τους κουμπάρους και τους φίλους μας, όμως σε αυτές τις παλιές και αποτυχημένες παρατάξεις και κόμματα ψήφο δεν δίνουμε. Γιατί το συμφέρον τους, το κομματικο-πελατειακό αλλά και πολλές φορές το ίδιον είναι να προσθέσουν περισσότερο μπλε ή πράσινο στο χάρτη της Ελλάδας το βράδυ των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Κατρακούλης Μελέτιος
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος «ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ»

Υ.Σ: Ο Πρωθυπουργός σε ανύποπτο χρόνο δήλωσε ότι διοικώ μια διεφθαρμένη χώρα. Το ποιοί είναι όμως διεφθαρμένοι το γνωρίζουμε πλέον πολύ καλά όλοι μας. Φτάνει να το δείξουμε και στην κάλπη.

Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ

Την Τρίτη 19/10/2010 στην αίθουσα του πολιτιστικού Συλλόγου «Θέογνις» πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του προγράμματος και των υποψήφιων δημοτικών συμβούλων της ‘’ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΜΕΓΑΡΩΝ & ΝΕΑΣ ΠΕΡΑΜΟΥ’’.
Στην αρχή της εκδήλωσης ο επικεφαλής του συνδυασμού και Υποψήφιος Δήμαρχος Τάσος Δέσκος, αφού πρώτα ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για την παρουσία τους, τόνισε με ιδιαίτερη έμφαση την ιδιαιτερότητα αλλά και την κρισιμότητα των επερχόμενων αυτοδιοικητικών  εκλογών της 7ης Νοέμβρη εξαιτίας της εφαρμογής του Καλλικράτη αλλά και των καταστροφικών περιορισμών που επιτάσσει το Μνημόνιο, το οποίο όπως ανέφερε χαρακτηριστικά περικόπτει από την τοπική αυτοδιοίκηση 1 δις ευρώ κατ’ έτος έως το 2013 αποδυναμώνοντας τους δήμους, οι οποίοι τώρα θα αδυνατούν να παρέχουν δωρεάν κοινωνικές υπηρεσίες στους πολίτες τους.
Κατά την εναρκτήρια τοποθέτησή του ο κ. Τάσος Δέσκος ανέφερε επίσης ότι οι παλιές παρατάξεις της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης έχουν δώσει πλέον επανειλημμένα και απογοητευτικά δείγματα γραφής που όλοι γνωρίζουμε ενώ δεν έχουν πια τίποτε  το διαφορετικό να προσφέρουν για την πρόοδο του τόπου και γι αυτό κάλεσε τους πολίτες των Μεγάρων και της Νέας Περάμου να δώσουν τώρα την ευκαιρία στο νέο, στο κοινωνικό, στο δίκαιο, στο ανθρώπινο, στο εναλλακτικό, στο αληθινό, που πρεσβεύουν οι ‘’ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ’’.
Την λεπτομερή παρουσίαση του προγράμματος ανέλαβε στη συνέχεια ο κ.  Γεώργιος Καρώνης ο οποίος ανέλυσε διεξοδικά όχι μόνο τους κεντρικούς άξονές του, αλλά και τις ειδικότερες και πολύ συγκεκριμένες, σαφείς και βιώσιμες προτάσεις και θέσεις των ‘’ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ’’ σε κάθε επιμέρους θεματική ενότητα (ανάπτυξη, κοινωνική πολιτική, περιβάλλον, παιδεία & πολιτισμό, υγεία, αθλητισμό, υπηρεσίες Δήμου κλπ).
Μετά το τέλος της ολοκληρωμένης παρουσίασης του προγράμματος ακλούθησε η παρουσίαση του ψηφοδελτίου της ‘’ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΜΕΓΑΡΩΝ & ΝΕΑΣ ΠΕΡΑΜΟΥ’’.
Έπειτα το λόγο πήραν οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού με πρώτη την Κ. Μουλιάνου Ελένη η όποια στην τοποθέτηση της αναφέρθηκε διεξοδικά στα ζητήματα που αφορούν στη Νέα Πέραμο παρουσιάζοντας τις θέσεις του συνδυασμού και τις προτάσεις του προγράμματός μας για την περιοχή.
Ο κ. Μελέτης Κατρακούλης στη συνέχεια έκανε στην παρέμβασή του τον παραλληλισμό ότι ο Καλλικράτης είναι το «νέο μνημόνιο για την παιδεία και το κοινωνικό κράτος», καθώς με την εφαρμογή του η πολιτεία αποσύρετε από τις κοινωνικές της υποχρεώσεις ενώ παράλληλα μεταθέτει στους δήμους νέες αρμοδιότητες που δεν συνοδεύονται όμως από επαρκείς πόρους και στις οποίες είναι φανερό ότι θα αδυνατούν πλέον να ανταποκριθούν.
Ο τρίτος δημοτικός σύμβουλος που μίλησε ήταν ο κ. Καλτήρης Δημήτρης ο οποίος επικεντρώθηκε στην ομιλία του στην ανάγκη για καταδίκη του Μνημονίου αλλά και των «χρισμένων» υποστηρικτών του στις πόλεις μας.
Στο τέλος της συζήτησης ο Υποψήφιος Δήμαρχος Τάσος Δέσκος  κάλεσε τους πολίτες της περιοχής να κάνουν όπως είπε «κτήμα» τους το πρόγραμμα του συνδυασμού, ζητώντας τους να το μελετήσουν προσεκτικά, να το εμπλουτίσουν και να το διαδώσουν. Έκανε ειδική αναφορά στην αποχή, χαρακτηρίζοντάς την ως λαθεμένη στάση αντίδρασης αφού όχι μόνο δεν καταδικάζει όπως είπε τις καταστροφικές πολιτικές αλλά αντιθέτως τις ενισχύει, ενώ σημείωσε ότι οι ‘’ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ‘’ θα επιμείνουν στη θέση τους για ένα νέο, ανθρώπινο, εναλλακτικό, στοχευμένο και βιώσιμο σχέδιο ανάπτυξης που θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής στον τόπο μας, ζητώντας χαρακτηριστικά κλείνοντας την εκδήλωση «…την στήριξη του ψηφοδελτίου των ‘’ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ‘’ για να αναλάβουμε όλοι μαζί, ένα δυναμικό ρόλο αγωνιστικής διεκδίκησης προς όφελος των πολλών και του τόπου μας».

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ


ΚΑΛΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

    
Συμπολίτες, συμπολίτισσες ,
Η τραγική ιστορική πραγματικότητα που βιώνουμε σήμερα θα πρέπει να μας αφυπνίσει και να μας οδηγήσει να απαντήσουμε όπως επιτέλους αρμόζει στο καταρρέον νεοφιλελεύθερο πρόσταγμα που υπηρέτησαν πιστά οι κυβερνήσεις των τελευταίων δεκαετιών, ενώ επιπρόσθετα επιβάλλει τη διαρκή επαγρύπνηση αλλά και τη δυναμική αντίσταση από όλους μας.
Οι «Ενεργοί Πολίτες» του τόπου μας αψηφώντας αντικειμενικές δυσκολίες και σημαντικά εμπόδια, ανασυγκροτήθηκαν και δημιούργησαν τον δικό τους συνδυασμό εν όψει των επερχόμενων Δημοτικών εκλογών με στόχο να αγωνιστούμε μέσω της συμμετοχής μας στα κοινά για ένα καλύτερο μέλλον για τον τόπο που αγαπάμε , ζούμε και μεγαλώνουμε τα παιδιά μας.
Πρέπει να αντιληφθούμε όλοι ότι οι τοπικές δημοτικές εκλογές δεν είναι  ξεκομμένες από τις επιλογές της Κεντρικής εξουσίας. Είναι καταφανές πλέον ότι οι παράγοντες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι στην συντριπτική τους πλειοψηφία κομματικά στελέχη τα οποία στις περισσότερες των περιπτώσεων λειτουργούν ως μεταφορείς εκλογικής δύναμης προς τα άνω. Γι αυτό και πρέπει να αντιμετωπίζουμε κάθε εκλογική διαδικασία με τη δέουσα σοβαρότητα που αρμόζει σε μία ύψιστη πολιτική πράξη η οποία αν μη τι άλλο καθορίζει και διαμορφώνει τις μελλοντικές συνθήκες ζωής μας.
Η «Δημοτική Κίνηση Ενεργών Πολιτών Μεγάρων & Νέας Περάμου» η οποία έχει καταθέσει ήδη ένα σαφές, ολοκληρωμένο, ανθρώπινο, κοινωνικό, δίκαιο και βιώσιμο πρόγραμμα ανάπτυξης με επίκεντρο τον πολίτη, καταδικάζοντας όμως παράλληλα τις γνωστές ρουσφετολογικές πρακτικές και λογικές ανεκπλήρωτων υποσχέσεων, δηλώνει ότι, θα αγωνιστεί μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο για την υλοποίηση των προτάσεών της για την καλυτέρευση της ποιότητας ζωής στις πόλεις μας και θα αντισταθεί σθεναρά σε κάθε πράξη που επιβουλεύεται το συμφέρον των πολλών και του τόπου μας.
Θεωρούμε συνυπεύθυνους τους τοπικούς αυτοδιοικητικούς παράγοντες οι οποίοι με την πρακτική και τη διαχειριστική λογική τους συνέβαλλαν στη σημερινή κατάντια της πατρίδας μας, και ζητάμε την αποφασιστική ενίσχυσή μας στις εκλογές της 7ης Νοέμβρη για την καλύτερη εκπροσώπησή σας στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο.

Με τιμή,
Καλτήρης Δημήτριος
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος

Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΤΑΣΟΥ ΔΕΣΚΟΥ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ"

1.     Πώς αποφασίσατε να κατέβετε αυτόνομα, ως υποψήφιος Δήμαρχος στις εκλογές;

1)Η συνεχιζόμενη αδράνεια των σημερινών Δημοτικών Αρχών Μεγάρων και Νέας Περάμου και η εμμονή τους στην στείρα διαχείριση ενός λαθεμένου μοντέλου ανάπτυξης για την ευρύτερη Μεγαρίδα, σε συνδυασμό με την κακοδιαχείριση, τη φαυλότητα και την επικίνδυνη αλαζονεία που επιδεικνύουν σε  κάθε τους βήμα, κούρασαν και δημιούργησαν έντονη ανασφάλεια στους πολίτες. Από την άλλη η ανεπάρκεια της αντιπολίτευσης και ο φόβος της να τοποθετηθεί με καθαρότητα και σαφήνεια στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πόλεις μας (προκειμένου να μην θίξει συμφέροντα και να είναι αρεστή σε όλους) απογοήτευσε ακόμα περισσότερο τους συμπολίτες μας.
Αυτό που επιζητά ο τόπος είναι το νέο, το εναλλακτικό, το δίκαιο, το ανθρώπινο, το εναλλακτικό που πρεσβεύουν οι «Ενεργοί Πολίτες». Αντί δηλαδή να μεμψιμοιρούμε και να μένουμε απαθείς σε όσα συμβαίνουν γύρω μας αποφασίσαμε ότι πρέπει να πάρουμε τη ζωή στα χέρια μας και να αγωνιστούμε μέσω της συμμετοχής μας στα κοινά για ένα καλύτερο μέλλον για τον τόπο που αγαπάμε, ζούμε και μεγαλώνουμε τα παιδιά μας.

2.     Ποιο είναι το βασικό σημείο του προγράμματός σας;

2) Όπως θα διαπιστώσατε και εσείς, στο 24σέλιδο πρόγραμμά μας γίνεται εκτενής αναφορά στην υιοθέτηση ενός νέου μοντέλου για την ανάπτυξη της παράκτιας περιοχής της ευρύτερης Μεγαρίδας (από τον Λουτρόπυργο έως την Κινέτα) που προτείνουμε να αντιμετωπιστεί ως ένας ενιαίος άξονας υποδοχής δραστηριοτήτων ήπιου οικοτουρισμού σε συνδυασμό με την παράλληλη αγροτική ανάπτυξη (γεωργία, πτηνοτροφία, κτηνοτροφία, μελισσοκομία, βιοκαλλιέργειες κ.α.), καθώς και στην αντιμετώπιση χρόνιων  περιβαλλοντικών προβλημάτων όπως ΧΑΔΑ, πτηνοτροφικά απόβλητα, υγροβιότοπος, με σαφείς και συγκεκριμένες θέσεις. Πιστεύουμε ότι υπάρχει φοβερά μεγάλη καθυστέρηση επίλυσης των ανωτέρω, καθώς η σημερινή  Διοίκηση σε Μέγαρα και Νέα Πέραμο δεν είχε ούτε την βούληση αλλά ούτε και σαφή προσανατολισμό για την αντιμετώπισή τους.
Εμείς θέλουμε να ενεργοποιήσουμε τους πολίτες προς τις κατευθύνσεις αυτές και να διεκδικήσουμε -μέσω της υποβολής ολοκληρωμένων προτάσεων- προγράμματα χρηματοδότησής τους τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, και όχι απλά να «φωτογραφίζουμε», να διαιωνίζουμε και να μεταθέτουμε την επίλυση των προβλημάτων αυτών για τις επόμενες γενιές, όπως οι μέχρι τώρα Διοικήσεις έκαναν.

3.     Έχετε μιλήσει, μέσω ανακοινώσεων του συνδυασμού σας, για ψήφο κατά του Μνημονίου και για τις περικοπές που αυτό θα επιφέρει στο Δήμο και στην τοπική κοινωνία. Εσείς, πώς θα διαχειριστείτε αυτές τις περικοπές; Ποια είναι η πρότασή σας για την αντιμετώπιση των περικοπών του Μνημονίου στις κοινωνικές παροχές του Δήμου;

3)Θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς  προς τους συμπολίτες μας και όχι να  «χαϊδεύουμε αυτιά». Γι αυτό και λέμε ξεκάθαρα ότι θα αντισταθούμε στους περιορισμούς του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ, ο οποίος είναι επιταγή του  Μνημονίου, και θα παλέψουμε μέσα και έξω απ’ τα Δημοτικά Συμβούλια για την κατάργησή του στην πράξη. Οι περικοπές των κοινωνικών δαπανών, οι μειώσεις των χρηματοδοτήσεων από την κεντρική  διοίκηση, η κατάργηση των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου, οι επερχόμενες απολύσεις και η επιβολή νέων δημοτικών φόρων και τελών δεν μπορούν και δεν πρέπει να περάσουν. Θα αντισταθούμε σθεναρά στην επιβολή κάθε μέτρου υποβάθμισης της ζωής μας, καλώντας όλους τους πολίτες σε συστράτευση για την αποτροπή τους.

4.     Το ζήτημα που σας έχει απασχολήσει ιδιαίτερα είναι η προστασία του υγροβιότοπου του Βουρκαρίου. Το πρόβλημα αυτό λύθηκε με την υπαγωγή του σε πρόσφατη υπουργική απόφαση. Ποια είναι τα περιβαλλοντικά θέματα που χρήζουν προσοχής και επίλυσης;

4) Θα ήθελα πρωτίστως να διευκρινίσω ότι το πρόβλημα στην περιοχή του υγροβιοτόπου του Βουρκαρίου δεν λύθηκε με τη συγκεκριμένη Υπουργική Απόφαση αναστολής έκδοσης οικοδομικών αδειών και οικοδομικών εργασιών. Άνοιξε βέβαια ο δρόμος για τον οριστικό αποχαρακτηρισμό της περιοχής από ζώνη υποδοχής βιομηχανικών δραστηριοτήτων και την τελική υπαγωγή της σε ειδικό νομικό καθεστώς προστασίας. Έως τότε όμως οφείλουμε όλοι, μαζί με τον Συντονιστικό Φορέα Προστασίας Βουρκαρίου, να επαγρυπνούμε και να συνεχίσουμε με την ίδια αποφασιστικότητα τις ενέργειές μας προς αυτή την κατεύθυνση της θεσμοθετημένης προστασίας του. Όσον αφορά τα τρέχοντα περιβαλλοντικά προβλήματα που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης σας αναφέρω τα ακόλουθα:

-ΧΑΔΑ: Η απαράδεκτη κατάσταση της χωματερής των Μεγάρων πρέπει να τελειώσει. Υπάρχει λύση που να είναι οικολογική, οικονομικά φτηνή, δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας και είναι και προσοδοφόρα. Επιγραμματικά θα μπορούσαμε να την περιγράψουμε με τέσσερα στάδια: πρόληψη - επαναχρησιμοποίηση - κομποστοποίηση – ανακύκλωση. Δηλαδή μείωση του όγκου των απορριμμάτων  στην πηγή τους με παροχή κινήτρων στους δημότες να ελαττώσουν τα σκουπίδια που παράγουν και να αυξήσουν την ανακύκλωση, παροχή κάδων αναερόβιας ζύμωσης (κομποστοποίησης) σε νοικοκυριά που διαθέτουν αυλές για την εναπόθεση των οργανικών απορριμμάτων τους και την παράγωγη λιπάσματος για τον κήπο τους, δημιουργία σύγχρονου δημοτικού κέντρου ανακύκλωσης και ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων στον χώρο της παλιάς χωματερής.
-Πτηνοτροφικά απόβλητα: Το πρόβλημα μπορεί να λυθεί με τη λειτουργία εργοστασίου επεξεργασίας των οργανικών αποβλήτων που παράγονται από τις πτηνοτροφικές μονάδες της περιοχής μας προς αναερόβια επεξεργασία για την παραγωγή βιοαερίου (που χρησιμοποιείται ως καύσιμο για την παραγωγή ηλεκτρικής και θερμικής ενέργειας αλλά και για τις μεταφορές) ή και λιπάσματος. Πρόκειται για μια βιώσιμη επένδυση η οποία παράλληλα επιδοτείται. Επιπρόσθετα χρειάζεται να εξοπλιστεί ο δήμος με ένα ειδικό όχημα για την οργανωμένη περισυλλογή και μεταφορά της κοπριάς προς τη μονάδα επεξεργασίας αλλά και  αυστηρός έλεγχος για την αποτροπή της ανεξέλεγκτης ρίψης της στον κάμπο.
-Σύνδεση της αποχέτευσης της Ν. Περάμου με τον βιολογικό καθαρισμό των Μεγάρων. Υποχρέωση όλων των πολιτών στα Μέγαρα να συνδεθούν με τις αναμονές του βιολογικού με ταυτόχρονη παροχή κινήτρων για τα μεγάλα κόστη σύνδεσης άνω των 300 ευρώ.

-Έλεγχος της υπεράντλησης των υπογείων υδάτων, κατασκευή μικρών φραγμάτων και ταμιευτήρων για άρδευση και δημοτική χρήση.

-Αποτροπή της εγκατάστασης εργοστασίου ηλεκτροπαραγωγής των ΕΛΠΕ

- Φύτευση, και όχι κοπή, δένδρων μέσα στον οικιστικό ιστό - αξιοποίηση ελεύθερων χώρων συμμετρικά των πόλεων για δημιουργία αλσυλλίων - πάρκων ξεκούρασης - παιδικών χαρών κλπ.

- Σοβαρή εξέταση σχεδίου απομάκρυνσης των δεξαμενών πετρελαίου των ΕΛΠΕ και του πολιτικού αεροδρομίου.


5.     Αποφασίσατε να κάνετε μια προεκλογική εκστρατεία διαφορετική από των υπόλοιπων υποψηφίων, δηλαδή χωρίς αφίσες, κλπ. Πώς προβήκατε σε αυτήν την απόφαση και ποια είναι η ανταπόκριση του κόσμου;

5) Υπήρχε έντονη επιθυμία αλλά και παρότρυνση από αρκετούς φίλους του συνδυασμού μας να επιλέξουμε μια τέτοιου είδους προεκλογική εκστρατεία. Το σκεπτικό είναι ότι δεν μπορείς από τη μία να έχεις το περιβάλλον σαν πρώτη προτεραιότητα και από την άλλη να χρησιμοποιείς για την προεκλογική σου εκστρατεία τόνους χαρτιού και πλαστικού για να κάνεις προσωπικές διαφημίσεις και προβολές. Θέλουμε να είμαστε συνεπείς στις αρχές μας.
Εξίσου βέβαια σημαντικός λόγος που μας οδήγησε σε αυτή την απόφαση είναι η πεποίθηση ότι σε αυτές τις δύσκολες οικονομικά συνθήκες που ζούμε και βιώνουμε όλοι μας καθημερινά λόγω της ανεργίας, της ανέχειας, της έλλειψης χρημάτων, των περικοπών συντάξεων και μισθών, αποτελεί πρόκληση η αλόγιστη σπατάλη χρημάτων για την προσωπική προβολή, και φυσικά δεν εννοούμε των προτάσεων και των προγραμματικών θέσεων των συνδυασμών, αλλά την προσωπική προβολή των επικεφαλής και των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων τους.
Ένας τρίτος λόγος είναι ότι δεν θέλουμε να είμαστε συνένοχοι σε μία άσχημη εικόνα της πόλης μας πριν και μετά τις εκλογές, και επιδιώκουμε μέσα από την στάση μας αυτή την αναβάθμιση της ποιότητας αλλά και του επιπέδου του τοπικού προεκλογικού αγώνα.
Σε αυτή την κατεύθυνση καλέσαμε όλες τις τοπικές δημοτικές παρατάξεις να πράξουν το ίδιο, αποδεικνύοντας εμπράκτως την ειλικρινή διάθεσή τους όχι μόνο για μια πραγματικά καθαρότερη πόλη με σεβασμό στο περιβάλλον, αλλά τελικά για μια καλύτερη ποιότητα ζωής στον τόπο μας, αλλά δυστυχώς δεν ανταποκρίθηκαν…
Η ανταπόκριση όμως του κόσμου σε αυτή μας τη στάση είναι ιδιαίτερα θετική καθώς μας ενθαρρύνουν να συνεχίσουμε απρόσκοπτα και σε αυτή τη λογική τον προεκλογικό μας αγώνα. Άλλωστε πεποίθησή μας είναι ότι το περιεχόμενο είναι αυτό που έχει αξία και όχι το περιτύλιγμα.

6.     Προέρχεστε πολιτικά από τον χώρο του Συνασπισμού; Γιατί δεν επιδιώξατε την κομματική στήριξη ώστε να διεκδικήσετε μεγαλύτερο κομμάτι ψηφοφόρων;

6) Η στήριξη του συνδυασμού μας από τον χώρο του Συνασπισμού, του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και της ευρύτερης αριστεράς είναι δεδομένη. Είναι γνωστό ότι η πολιτική κίνηση του Συνασπισμού  Μεγάρων και Νέας Περάμου έπειτα από διαβούλευση και δημόσιο διάλογο στον οποίο συμμετείχαν και πρόσωπα που δεν εντάσσονται κομματικά κάπου αλλά δραστηριοποιούνται ενεργά στην πολιτική ζωή των πόλεών μας, αποφάσισε με διαφανείς και δημοκρατικές διαδικασίες την στήριξη του συνδυασμού των Ενεργών Πολιτών και του προσώπου μου ως επικεφαλής του.
Θα ήθελα να τονίσω επίσης, ότι δεν είναι ούτε ηθικό ούτε τίμιο να κρύβει κανείς την πολιτική του ταυτότητα και τα πιστεύω του πίσω από τη λέξη «ανεξάρτητος» προσπαθώντας να παραπλανήσει τους πολίτες. Πόσο ανεξάρτητος συνδυασμός μπορεί να είναι άραγε ο συνδυασμός του κ. Μαρινάκη όταν ο ίδιος έχει επιλεγεί από τη Ν.Δ. στο παρελθόν για υποψήφιος νομαρχιακός σύμβουλος ή ο συνδυασμός του κ. Στρατιώτη όταν ο ίδιος συμμετείχε ως υποψήφιος στις εσωκομματικές εκλογές της τοπικής οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ για την εκλογή του επικεφαλής;

7.     Είχατε στο παρελθόν υποστηρίξει την «Κίνηση Πολιτών». Η «Κίνηση» αποτελεί πια κομμάτι του νέου συνδυασμού της «Ένωσης Πολιτών». Γιατί δεν ακολουθήσατε την συνένωση; Γιατί δεν ενταχθήκατε στην «Ένωση Πολιτών» και αποφασίσατε την αυτόνομη κάθοδο;

7) Μετά τα αποτελέσματα των εκλογών του 2006, ο χώρος της αριστεράς αποδεσμεύτηκε εκλογικά από την Υπερκομματική Κίνηση Πολιτών. Συμμετείχε, όχι  οργανωμένα, στις διαδικασίες συνένωσης των δύο συνδυασμών, χωρίς αυτό να αποτελεί δεδομένο στο νέο σχήμα της Ένωσης Πολιτών.
Το νέο σχήμα, προσπάθησε να συγκροτήσει ένα μέτωπο απέναντι στη σημερινή Δημοτική Αρχή χωρίς όμως ιδεολογική πλατφόρμα, με κύριο όπλο την φραστική αντιπολίτευση του επικεφαλής, που πολλές φορές γινόταν χωρίς σκοπό και κυρίως χωρίς αποτέλεσμα.
Εμείς θέλουμε συνδυασμούς που να λειτουργούν μέσα στους πολίτες, με τους πολίτες, διεκδικώντας και αντιδρώντας δυναμικά σε κάθε προσπάθεια υποβάθμισης της περιοχής μας και γενικότερα της ποιότητας ζωής μας.
Υπήρξαν βέβαια προσπάθειες προσέγγισης με τον επικεφαλής της Ένωσης Πολιτών οι οποίες δεν έφεραν αποτέλεσμα. Αξίζει να σημειώσουμε εδώ ότι αρκετές θέσεις και απόψεις από προβεβλημένα στελέχη της Ένωσης Πολιτών πάνω σε καίρια ζητήματα της καθημερινότητας κινούνται σε διαμετρικά αντίθετη κατεύθυνση με την προγραμματική διακήρυξη και τις αρχές του συνδυασμού μας.


8.     Τι θα κάνετε στην περίπτωση που στον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών δεν βρεθείτε στις δύο πρώτες θέσεις; Θα στηρίξετε κάποιον άλλο συνδυασμό;

8) Αυτό είναι ένα θέμα που θα εκτιμηθεί μετά τα αποτελέσματα της πρώτης Κυριακής. Θα συζητηθεί στη Δημοτική μας παράταξη, θα ακουστούν όλες οι απόψεις και ότι αποφασιστεί θα αποφασιστεί συλλογικά με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον του τόπου.


9.     Ποιο θα είναι το επόμενο βήμα σας μετά τις εκλογές, στην περίπτωση της ήττας; Ο συνδυασμός σας είναι συνδυασμός εκλογών ή προσβλέπετε σε μακροπρόθεσμη δράση;

9)Εξαρτάται τι εννοείτε ως ήττα: Το να μην εκλεγούμε πρώτοι ή το να μην εκλεγούμε στο Δημοτικό Συμβούλιο; Όπως και να έχει θα πρέπει να γνωρίζετε ότι ο συνδυασμός μας αποτελείται από άτομα που δίνουν καθημερινά το παρόν σε αγώνες, συλλογικές δράσεις, εθελοντικές προσπάθειες κλπ. Δεν ήρθαμε τώρα, ούτε στα ξαφνικά, και φυσικά ούτε μόνο για τις εκλογές (αλλού να τα ψάξετε αυτά).
Θα συνεχίσουμε ανεξαρτήτως αποτελέσματος τον καθημερινό μας αγώνα, ο καθένας από το χώρο που ζει και εργάζεται, για την καλυτέρευση της ποιότητας της ζωής μας, όχι μόνο της προσωπικής αλλά και των συνανθρώπων μας. Γιατί πολύ απλά έτσι αντιλαμβανόμαστε την αξία της ύπαρξής μας και γιατί επίσης πολύ απλά η στάση μας αυτή αποτελεί συνειδητή επιλογή και στάση ζωής. Γι αυτό και ζητάμε την στήριξη του κόσμου, για την κατ’ ουσία καλύτερη δική του εκπροσώπηση μέσα στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο που θα σχηματιστεί στις αρχές του 2011.
Θα ήθελα κλείνοντας να ευχαριστήσω εσάς προσωπικά αλλά και την εφημερίδα σας για τον πολύτιμο χρόνο που μας αφιερώσατε και κυρίως για τη δυνατότητα που μας δώσατε να γνωστοποιήσουμε στους αναγνώστες σας τις θέσεις της Δημοτικής Κίνησης Ενεργών Πολιτών Μεγάρων & Νέας Περάμου σε σχέση με τα ερωτήματα που θέσατε. 

Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

Χρήστος Τσαρτακλέας, 37 χρονών, έγγαμος, Μηχανικός Επικοινωνιών MSc.


     Ο Χρήστος Τσαρτακλέας είναι Πτυχιούχος Ηλεκτρονικός Μηχανικός Τ.Ε. και κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου (με σύσταση) στις Επικοινωνίες Δεδομένων (MSc in Data Communications, with commendation) του Πανεπιστημίου Kingston του Λονδίνου.

     Με την ολοκλήρωση της στρατιωτικής του θητείας εργάζεται σε Τεχνική εταιρεία με αντικείμενο τα Ενοποιημένα Συστήματα Αυτόματου Ελέγχου Κτιρίων και Σηράγγων σε μεγάλα έργα σε όλη την Ελλάδα (όπως Σήραγγες Κακιάς Σκάλας, Σήραγγες Ευρείας Παράκαμψης Πατρών, Σήραγγα Βασιλικού Ηγουμενίτσας, Διαβαλκανικό Ιατρικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών Ακαδημίας Αθηνών, Νοσοκομείο Ρόδου, Βουλή των Ελλήνων, Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου, Θέατρο Βέροιας, Σταθμός Βιολογικού Καθαρισμού Χερσονήσου Ηρακλείου, Τεχνολογικό Πάρκο Θέρμης Θεσσαλονίκης, κ.α.) κατέχοντας θέση Υπεύθυνου Τμήματος Συντηρήσεων Έργων, ενώ παράλληλα αποκτά ειδική πιστοποιημένη εκπαίδευση στα “ειδικευμένα συστήματα τελευταίας γενιάς”.
     Παρά το γεγονός ότι εξακολουθεί να εργάζεται ανελλιπώς συνεχίζει ταυτόχρονα και τις σπουδές του, αποκτά μεταπτυχιακό πτυχίο με σύσταση και το 2006 προσλαμβάνετε στο Τμήμα Δικτύων μεγάλης εταιρείας Πληροφορικής στην οποία εργάζεται μέχρι και σήμερα.

     Έχει εκπληρώσει τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις στο Στρατό Ξηράς (Πυροβολικό) όπου και του απονεμήθηκε τιμητική διάκριση για το ήθος, την αφοσίωση στο καθήκον και την άριστη γνώση ειδικότητας.

     Μέλος του «Φορέα Προστασίας Βουρκαρίου». Μαζί με τον αδελφό του Στέργιο υπέβαλλαν καταγγελία προς την Επιτροπή των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων για τη μη τήρηση του Κοινοτικού Περιβαλλοντικού Δικαίου στον υγρότοπο των Μεγάρων. 

Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010


Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η
Σας γνωστοποιούμε ότι την Τρίτη 19 Οκτώβρη 2010 και ώρα 7.30μμ στην αίθουσα του πολιτιστικού Συλλόγου «Θέογνις» (28ης Οκτωβρίου 62 - Κεντρική Πλατεία Μεγάρων) θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του προγράμματος και των υποψηφιών του συνδύασμου της  «Δημοτικής Κίνησης Ενεργοί Πολιτές Μεγάρων & Νέας Περάμου» από τον επικεφαλής μας και υποψήφιο Δήμαρχο Τάσο Δέσκο και στελέχη του συνδυασμού μας, προς τον τοπικό τύπο και τον τύπο της Δυτικής Αττικής.
Είσοδος κοινού ελεύθερη.

Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΑΣΟ ΔΕΣΚΟ‏


Δέσκος Τάσος



 
Πτυχιούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Τ.Ε.

Υποψήφιος Δήμαρχος Μεγάρων και Νέας Περάμου

Οι εκλογές της 7ης Νοέμβρη είναι εξαιρετικά κρίσιμες όχι μόνο για τα τοπικά δρώμενα αλλά και για τα πολιτικά πράγματα της Χώρας μας. Οι νέοι Δήμοι που θα προκύψουν μετά την εφαρμογή του «Καλλικράτη» θα βρεθούν χωρίς πόρους, αφού το συγκεκριμένο καταστροφικό Μνημόνιο περικόπτει από την τοπική αυτοδιοίκηση 1 δις ευρώ κατ΄έτος μέχρι το 2013. Πράγμα που σημαίνει ότι οι νέοι ενοποιημένοι Δήμοι, όπως άλλωστε και ο Δήμος μας, δεν θα μπορούν πλέον ούτε καν να λειτουργήσουν στοιχειωδώς καθώς θα αδυνατούν να παρέχουν δωρεάν κοινωνικές υπηρεσίες (όπως παιδικών σταθμών, ΚΑΠΗ, ΑΜΕΑ, πολιτισμού, αθλητισμού κλπ) στους πολίτες τους, ενώ παράλληλα θα έχουν σημαντικά μειωμένο προσωπικό λόγω του ολοένα αυξανόμενου κύματος συνταξιοδοτήσεων, των επερχόμενων πρόσθετων απολύσεων, αλλά και τους περιορισμούς που επιτάσσει το Μνημόνιο για μηδενικές προσλήψεις.
Ας κλείσουμε λοιπόν τα αυτιά μας στις ψεύτικες υποσχέσεις για τάχα καλύτερες μέρες από την αρχή του νέου έτους. Αυτοί που ισχυρίζονται κάτι τέτοιο υποσχόμενοί μας ακόμα και προσλήψεις, θα είναι οι πρώτοι που εφαρμόζοντας το Μνημόνιο θα προβούν στην επιβολή νέων δυσβάσταχτων δημοτικών φόρων και τελών με παράλληλη και μεγάλη αύξηση των ήδη υπαρχόντων. Οι παλιές παρατάξεις είτε της συμπολίτευσης είτε της αντιπολίτευσης έχουν δώσει επανειλημμένα σχετικά δείγματα γραφής που δυστυχώς όλοι γνωρίζουμε, και πολύ καλά μάλιστα.
Σας καλούμε λοιπόν τώρα, σε αυτή την κρίσιμη χρονική συγκυρία, να δώσετε την ευκαιρία στο νέο, στο κοινωνικό, στο δίκαιο, στο ανθρώπινο, στο συλλογικό, στο εναλλακτικό, στο αληθινό που πρεσβεύουν οι «ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ», για να αναλάβουμε όλοι μαζί ένα δυναμικό ρόλο αγωνιστικής διεκδίκησης προς όφελος των πολλών και του τόπου μας. Μπορεί να μην είμαστε οι έμπειροι επαγγελματίες της πολιτικής, είμαστε όμως αποφασισμένοι και έτοιμοι να εργαστούμε σκληρά με γνώμονα την αγάπη για τον τόπο μας και τη βαθιά και ειλικρινή συνειδητοποίηση του χρέους που έχουμε όλοι μας να προσφέρουμε στην αναγέννησή του.  
Θα πρέπει να καταλάβουμε ότι η ψήφος μας τελικά δεν είναι τόσο αθώα όσο εκ πρώτης όψεως μπορεί να φαίνεται. Ψηφίζοντας υποψηφίους που συμμετέχουν σε δημοτικές παρατάξεις που στηρίζονται από τα κόμματα του Μνημονίου (από αυτά δηλαδή που είτε το υπέγραψαν είτε οδήγησαν τη Χώρα στο χείλος της χρεοκοπίας), με μόνα κριτήρια τη συγγένεια ή τη φιλία μας μαζί τους, είναι σαν να δίνουμε το πράσινο φως για τη συνέχιση μιας ακόμα πιο σκληρής πολιτικής εις βάρος του τόπου και των εργαζομένων. Η αποχή επίσης ως πολιτική στάση αντίδρασης όχι μόνο δεν τους καταδικάζει, αλλά αντιθέτως τους ενισχύει (αφού εκλέγονται με ποσοστό επί των ψηφισάντων και όχι επί των εγγεγραμμένων), δίνοντάς τους παράλληλα και το άλλοθι ότι αφού οι ίδιοι οι πολίτες δεν ενδιαφέρονται για τη διαμόρφωση της ζωής τους εκείνοι έχουν δικαιωματικά όλο το πεδίο ελεύθερο για να αποφασίζουν και να κάνουν ότι θέλουν.
Επιμένουμε ότι η περιοχή μας χρειάζεται ένα νέο εναλλακτικό στοχευμένο αναπτυξιακό και βιώσιμο σχέδιο ανάπτυξης που θα οδηγήσει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής μας, το οποίο και παρουσιάζουμε λεπτομερώς στο 24σέλιδο πρόγραμμά μας που θα έχετε τις αμέσως προσεχείς ημέρες όλοι σε Μέγαρα και Νέα Πέραμο στα χέρια σας. Το πρόγραμμα αυτό, που πρώτοι από όλους τους συνδυασμούς εκπονήσαμε και αποτελεί -από συνειδητή επιλογή- το μόνο βασικό μέσω προβολής των θέσεών μας, σας το υποβάλλουμε ζητώντας σας αφού πρώτα το μελετήσετε προσεκτικά να το στηρίξετε, πριν αλλά και μετά τις εκλογές, μέσα από τη διαρκή ενεργητική σας παρέμβαση για τη συμπλήρωση και τη δικαιότερη εφαρμογή του.
Είναι πλέον η ώρα να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας. Είναι η ώρα για αγώνα και σκληρή δουλειά. Γιατί όλοι μας έχουμε δικαίωμα να πιστέψουμε σε ένα καλύτερο μέλλον για τον τόπο που αγαπάμε και μια καλύτερη ποιότητα ζωής για εμάς και τα παιδιά μας.

Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010

ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΔΡΟΜΟΣ " ΣΤΑ ΧΝΑΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΥΣΑΝΙΑ "

Την Κυριακή 3/10 πραγματοποιήθηκε ο 10ος Ημιμαραθώνιος δρόμος " Στα χνάρια του Παυσανία" , με αρκετά μεγάλη συμμετοχή ( 500 συμμετέχοντες από τους οποίους πάνω από 450 αθλητές τερμάτισαν τελικά!) 


Ο επικεφαλής της Δημοτικής κίνησης "ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ" Τάσος  Δέσκος έτρεξε φορώντας φανέλα με το σύνθημα "ΟΧΙ ΣΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΗΛΕΚΤΡΟΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΣΤΑ ΜΕΓΑΡΑ" ενώ με αντίστοιχο μήνυμα για την προστασία του υγροβιότοπου στο Βουρκάρι  είχε τρέξει πέρσι. 

Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

Πώς ψηφίζουμε στους Δήμους – Πώς εκλέγονται δήμαρχοι και δημοτικά συμβούλια

 

ΤΑ ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ ΦΕΡΝΕΙ Ο "ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ" ΜΕ ΕΝΑ ΕΞΩΝΤΟΤΙΚΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΜΕΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ.....
Printer-friendly version 
Πώς εκλέγεται ο Δήμαρχος και οι δημοτικοί σύμβουλοι
Η εκλογή του δημάρχου, των δημοτικών συμβούλων, των συμβούλων των δημοτικών ή των τοπικών κοινοτήτων γίνεται κατά συνδυασμούς.
Κάθε συνδυασμός περιλαμβάνει:
α) Τον υποψήφιο δήμαρχο.
β) Τους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους, σε αριθμό ίσο τουλάχιστον με τον αριθμό των εδρών κάθε εκλογικής περιφέρειας με δυνατότητα προσαύξησης έως και 50%.
γ) Τους υποψήφιους συμβούλους κάθε Δημοτικής Κοινότητας σε αριθμό ίσο τουλάχιστον με τον αριθμό των εδρών της Δημοτικής Κοινότητας με δυνατότητα προσαύξησης κατά έναν.
Ο αριθμός των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων από κάθε φύλο δεν μπορεί να είναι μικρότερος από το 1/3 του συνολικού αριθμού κάθε συνδυασμού. Ειδικά για τους υποψηφίους συμβούλους δημοτικής ή τοπικής κοινότητας το ποσοστό του ενός τρίτου (1/3) υπολογίζεται επί του συνολικού αριθμού των υποψηφίων της κατηγορίας αυτής που περιλαμβάνεται σε κάθε συνδυασμό.

Ποιοι έχουν δικαίωμα εκλογής

Υποψηφιότητα από το ίδιο πρόσωπο και για την εκλογή του ως δημάρχου, ως μέλους δημοτικού συμβουλίου, ως μέλος συμβουλίου δημοτικής κοινότητας δεν επιτρέπεται.
Για πρώτη φορά δικαίωμα εκλογής έχουν όσοι έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος ηλικίας, οι ομογενείς και οι νομίμως διαμένοντες στο δήμο αλλοδαποί. Για υποψηφιότητα για το αξίωμα του δημάρχου απαιτείται ο/η υποψήφιος να έχει κλείσει ο 21ο έτος ηλικίας.
Υποψηφιότητες εκτός συνδυασμών αποκλείονται.

Ποιοι δεν μπορούν να θέσουν υποψηφιότητα

Δεν μπορούν να εκλεγούν σε οποιοδήποτε αξίωμα σε δήμο ή περιφέρεια, όσοι κατά το τελευταίο 18μηνο διετέλεσαν γενικοί διευθυντές ΝΠΔΔ ή ΝΠΙΔ που βρίσκεται εντός των ορίων, οι υπάλληλοι ιδρυμάτων που σχετίζονται με τον δήμο, στελέχη κεφαλαιουχικών εταιρειών που έχουν συμβληθεί με τον δήμο ή την περιφέρεια, όσοι βαρύνονται με έκπτωση αξιώματος με δικαστική απόφαση, και όσοι έχουν «επαγγελματικές» σχέσεις με συμβάσεις προμηθειών, εκτέλεσης έργων ή υπηρεσιών αξίας άνω των 5000 €.
Πώς υπολογίζεται ο αριθμός δημοτικών συμβούλων στις εκλογικές περιφέρειες
Ο αριθμός των υποψηφίων που εκλέγεται σε κάθε εκλογική περιφέρεια ορίζεται με απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών με βάση τον πληθυσμό της τελευταίας απογραφής. Το πηλίκο της διαίρεσης του συνολικού πληθυσμού όλου του δήμου, διά του συνολικού αριθμού των μελών του δημοτικού συμβουλίου ορίζει το εκλογικό μέτρο. Από το πηλίκο της διαίρεσης του πληθυσμού κάθε εκλογικής περιφέρειας διά του εκλογικού μέτρου, προκύπτει ο αριθμός των δημοτικών συμβούλων κάθε εκλογικής περιφέρειας.
Οι θέσεις στο δημοτικό συμβούλιο που παραμένουν αδιάθετες, προστίθενται ανά μία στις εκλογικές περιφέρειες με τα μεγαλύτερα, κατά σειρά, υπόλοιπα. Εάν από την παραπάνω διαδικασία προκύψει εκλογική περιφέρεια χωρίς έδρα, τότε διατίθεται σε αυτή μία έδρα με την αφαίρεση μίας από κάθε εκλογική περιφέρεια του δήμου με το μεγαλύτερο αριθμό εδρών και κατά φθίνουσα σειρά. Σε περίπτωση εκλογικών περιφερειών με ίδιο αριθμό εδρών, η έδρα αφαιρείται από εκείνη με το μικρότερο πραγματικό πληθυσμό.

Πώς ψηφίζουμε

Κάθε συνδυασμός καταρτίζει ενιαία ψηφοδέλτια με τους υποψηφίους κάθε πρώην δήμου (εκλογική περιφέρεια) ξεχωριστά και επίσης με τους υποψήφιους για τα συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.
Ο ψηφοφόρος μπορεί να βάλει από έναν μέχρι 3 σταυρούς προτίμησης σε υποψηφίους της εκλογικής του περιφέρειας και έναν σταυρό προτίμησης σε υποψήφιο μιας άλλης εκλογικής περιφέρειας του δήμου του.
Ο υποψήφιος δήμαρχος δεν χρειάζεται σταυρό για την εκλογή του. Εάν όμως τοποθετηθεί σταυρός στο όνομά του, το ψηφοδέλτιο δεν θεωρείται άκυρο.
Στις μονοεδρικές, διεδρικές και τριεδρικές εκλογικές περιφέρειες ο εκλογέας μπορεί να εκφράσει την προτίμησή του μόνο υπέρ ενός υποψηφίου της εκλογικής περιφέρειας στους καταλόγους της οποίας είναι γραμμένος και υπέρ ενός υποψηφίου σε μία από τις άλλες εκλογικές περιφέρειες του οικείου δήμου.
Ο εκλογέας μπορεί να εκφράσει την προτίμησή του υπέρ ενός ή υπέρ δύο υποψηφίων του συμβουλίου της δημοτικής κοινότητας

Πώς κατανέμονται οι έδρες μεταξύ των συνδυασμών

1.Τις εκλογές κερδίζει ο συνδυασμός που συγκεντρώνει το 50%+1 των ψήφων και παίρνει τα 3/5 των εδρών του δημοτικού συμβουλίου, και ο επικεφαλής του εκλέγεται δήμαρχος. Οι υπόλοιπες έδρες (2/5) κατανέμονται στους άλλους συνδυασμούς. Για τον υπολογισμό του εκλογικού μέτρου ισχύει το +1 και στο δημοτικό συμβούλιο μετέχουν όλοι οι συνδυασμοί που καταλαμβάνουν τουλάχιστον μία έδρα, σύμφωνα με όσα ορίζονται στην παράγραφο 4.
2. Αν ο επιτυχών συνδυασμός συγκεντρώνει ποσοστό έγκυρων ψηφοδελτίων μεγαλύτερο από το εξήντα τοις εκατό (60%) του συνόλου τους, οι έδρες του δημοτικού συμβουλίου κατανέμονται αναλογικά μεταξύ των συνδυασμών που συμμετέχουν στις εκλογές σύμφωνα με όσα ορίζονται στην παράγραφο 5.
3. Αν κατά τον υπολογισμό των 3/5 και των 2/5 του αριθμού των εδρών, προκύπτει κλάσμα μικρότερο της μονάδας στην πρώτη περίπτωση στρογγυλοποιείται στην αμέσως μεγαλύτερη μονάδα, ενώ στη δεύτερη δεν υπολογίζεται.
Οι έδρες του δημοτικού συμβουλίου που αναλογούν στα 3/5 και στα 2/5 έχουν, αντίστοιχα, ως εξής:
Μέλη 17 Συμπολίτευση 10 Αντιπολίτευση 7
Μέλη 21 Συμπολίτευση 13 Αντιπολίτευση 8
Μέλη 25 Συμπολίτευση 15 Αντιπολίτευση 10
Μέλη 33 Συμπολίτευση 20 Αντιπολίτευση 13
Μέλη 41 Συμπολίτευση 25 Αντιπολίτευση 16
Μέλη 45 Συμπολίτευση 27 Αντιπολίτευση 18
Μέλη 49 Συμπολίτευση 29 Αντιπολίτευση 20
4. Η αναλογική κατανομή των εδρών, μεταξύ των επιλαχόντων συνδυασμών, στην περίπτωση της παραγράφου 1 του παρόντος γίνεται ως εξής:
Το σύνολο των έγκυρων ψηφοδελτίων που έλαβαν σε όλα τα εκλογικά τμήματα του Δήμου, όλοι μαζί οι συνδυασμοί που συμμετείχαν στις εκλογές, εκτός από τον επιτυχόντα (πρώτο), διαιρείται με τον αριθμό των εδρών που αντιστοιχεί στα δύο πέμπτα (2/5), και το πηλίκο τους αυξημένο κατά μία μονάδα, παραλειπόμενου του κλάσματος, αποτελεί το εκλογικό μέτρο. Ο αριθμός των έγκυρων ψηφοδελτίων κάθε συνδυασμού διαιρείται στη συνέχεια με το εκλογικό μέτρο και καθένας τους καταλαμβάνει τόσες έδρες όσο είναι το ακέραιο πηλίκο της διαίρεσης.
Εάν οι έδρες που καταλαμβάνουν οι επιλαχόντες συνδυασμοί, σύμφωνα με την προηγούμενη διαδικασία, είναι λιγότερες από τις προς διάθεση, όσες απομένουν διανέμονται ανά μία μεταξύ των επιλαχόντων συνδυασμών, ανάλογα με τα αχρησιμοποίητα υπόλοιπά τους.
Εάν συνδυασμοί έχουν ίσο αριθμό αχρησιμοποίητων υπολοίπων διενεργείται κλήρωση. Εάν και μετά τη διανομή εδρών με βάση τα αχρησιμοποίητα υπόλοιπα, παραμένουν αδιάθετες έδρες, κατανέμονται ανά μία κατά σειρά, ανάλογα με το συνολικό αριθμό των έγκυρων ψηφοδελτίων κάθε επιλαχόντος συνδυασμού. Εάν έχει απομείνει προς διάθεση μία μόνον έδρα, την καταλαμβάνει ο επιλαχών συνδυασμός που έχει καταλάβει τουλάχιστον μία έδρα και παρουσιάζει το μεγαλύτερο αχρησιμοποίητο υπόλοιπο.
Σε περίπτωση ίσου αριθμού έγκυρων ψηφοδελτίων δύο ή και περισσοτέρων συνδυασμών, ενεργείται μεταξύ αυτών κλήρωση από το αρμόδιο Δικαστήριο.
5. Η αναλογική κατανομή των εδρών στην περίπτωση της παραγράφου 2 του παρόντος γίνεται ως εξής:
Το σύνολο των έγκυρων ψηφοδελτίων που έλαβαν σε όλα τα εκλογικά τμήματα δήμου, όλοι μαζί οι συνδυασμοί που συμμετείχαν στις εκλογές διαιρείται με τον αριθμό των εδρών που αντιστοιχούν σε κάθε δημοτικό συμβούλιο, και το πηλίκο αυξημένο κατά μία μονάδα, παραλειπομένου του κλάσματος, αποτελεί το εκλογικό μέτρο. Ο αριθμός των έγκυρων ψηφοδελτίων κάθε συνδυασμού διαιρείται στη συνέχεια με το εκλογικό μέτρο και καθένας τους καταλαμβάνει τόσες έδρες όσο και το ακέραιο πηλίκο της διαίρεσης.
Στην περίπτωση αυτή, ο επιτυχών συνδυασμός μπορεί να λάβει αριθμό εδρών που ξεπερνά το ποσοστό των 3/5. Εάν οι έδρες που καταλαμβάνουν οι συνδυασμοί που συμμετέχουν στην κατανομή με την προηγούμενη διαδικασία είναι λιγότερες από τις προς διάθεση, όσες απομένουν κατανέμονται ανά μία μεταξύ όλων των συνδυασμών ανάλογα με τα αχρησιμοποίητα υπόλοιπά τους. Εάν οι συνδυασμοί αυτοί ή μερικοί από αυτούς έχουν ίσο αριθμό αχρησιμοποίητων υπολοίπων, διεξάγεται κλήρωση.
Εάν μετά τη κατανομή των εδρών με βάση τα αχρησιμοποίητα υπόλοιπα παραμένουν αδιάθετες έδρες, κατανέμονται ανά μία, ανάλογα με το συνολικό αριθμό των έγκυρων ψηφοδελτίων του συνδυασμού.
Σε περίπτωση ίσου αριθμού έγκυρων ψηφοδελτίων δύο ή και περισσότερων συνδυασμών, διενεργείται μεταξύ τους κλήρωση από το αρμόδιο δικαστήριο.
6. Σε περίπτωση που έχει ανακηρυχθεί ένας μόνο συνδυασμός υποψηφίων, ο δήμαρχος εκλέγεται από το μοναδικό συνδυασμό. Οι πρώτοι κατά σειρά σε σταυρούς προτίμησης, και μέχρις να συμπληρωθεί ο αριθμός των εδρών του δημοτικού συμβουλίου, εκλέγονται τακτικοί και οι υπόλοιποι αναπληρωματικοί σύμβουλοι.
Πώς γίνεται η κατανομή των εδρών του δημοτικού συμβουλίου ανά εκλογική περιφέρεια (πρώην Δήμος)
Οι έδρες του δημοτικού συμβουλίου σε δήμο που έχει περισσότερες από μία εκλογικές περιφέρειες κατανέμονται μεταξύ του πρώτου (σε ψήφους και ποσοστό) και των υπολοίπων συνδυασμών ως εξής:
Η κατανομή ξεκινάει αποδίδοντας στον πρώτο συνδυασμό σε κάθε εκλογική περιφέρεια μία (έδρα) Στη συνέχεια γίνεται το ίδιο και με τους άλλους συνδυασμούς αρχίζοντας από τον τελευταίο σε εκλογική δύναμη συνδυασμό, εφόσον εξασφάλισε συμμετοχή στο δημοτικό συμβούλιο.
Ο αριθμός των έγκυρων ψηφοδελτίων του στο δήμο διαιρείται με τον αριθμό των εδρών που δικαιούται και το ακέραιο πηλίκο της διαίρεσης, προσαυξημένο κατά μία μονάδα, αποτελεί το εκλογικό του μέτρο.
Ο αριθμός των έγκυρων ψηφοδελτίων του διαιρείται σε κάθε εκλογική περιφέρεια με το εκλογικό του μέτρο και ο συνδυασμός καταλαμβάνει τόσες έδρες όσο είναι το ακέραιο πηλίκο της διαίρεσης.
Εάν ο συνδυασμός εξακολουθεί να δικαιούται έδρες στο δημοτικό συμβούλιο, ο αριθμός τους συμπληρώνεται με τη διάθεση μίας από κάθε εκλογική περιφέρεια, όπου διατηρεί, κατά φθίνουσα σειρά, το μεγαλύτερο αδιάθετο υπόλοιπο ψηφοδελτίων.
Εάν σε κάθε εκλογική περιφέρεια υπάρχουν τόσες διαθέσιμες έδρες όσες δικαιούται ο συνδυασμός, τις καταλαμβάνει όλες και ο αριθμός τους αφαιρείται από τις διαθέσιμες της περιφέρειας.
Εάν δεν υπάρχει επαρκής αριθμός, στο συνδυασμό κατακυρώνονται μόνον οι διαθέσιμες έδρες.
Οι έδρες που κατανέμονται αφαιρούνται από τις διαθέσιμες της εκλογικής περιφέρειας. Με την ίδια διαδικασία κατανέμονται οι έδρες σε κάθε εκλογική περιφέρεια για καθένα από τους υπόλοιπους συνδυασμούς κατά αύξουσα σειρά εκλογής. Οι έδρες που παραμένουν αδιάθετες σε κάθε εκλογική περιφέρεια μετά την ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας, για όλους τους επιλαχόντες συνδυασμούς, καταμετρούνται υπέρ του πρώτου (νικητή) συνδυασμού.
Για την εκλογή των συμβούλων της δημοτικής κοινότητας εφαρμόζεται το ίδιο σύστημα.
Τι γίνεται σε περίπτωση ισοψηφίας μεταξύ συνδυασμών
Σε περίπτωση ισοψηφίας στην πρώτη θέση δύο ή περισσότερων συνδυασμών κατά την αρχική ψηφοφορία, στην επαναληπτική ψηφοφορία μετέχουν οι υποψήφιοι δήμαρχοι όλων των συνδυασμών που ισοψήφησαν.
Σε περίπτωση ισοψηφίας στη δεύτερη θέση δύο ή περισσότερων συνδυασμών κατά την αρχική ψηφοφορία (πρώτη Κυριακή), στην επαναληπτική (δεύτερη Κυριακή) μετέχουν ο υποψήφιος δήμαρχος του πρώτου σε αριθμό έγκυρων ψηφοδελτίων συνδυασμού και οι υποψήφιοι δήμαρχοι των συνδυασμών που ισοψήφησαν στη δεύτερη θέση.
Στις περιπτώσεις αυτές, νικητής θεωρείται ο υποψήφιος δήμαρχος που λαμβάνει στην επαναληπτική ψηφοφορία τη σχετική πλειοψηφία.

Ποια έδρα καταλαμβάνουν οι επικεφαλής της αντιπολίτευσης

Οι υποψήφιοι δήμαρχοι όλων των συνδυασμών που μετέχουν στο δημοτικό συμβούλιο (πλην του πλειοψηφούντος) θεωρούνται πρώτοι επιτυχόντες σύμβουλοι των συνδυασμών τους. Σε περίπτωση που ο συνδυασμός καταλαμβάνει έδρες σε περισσότερες εκλογικές περιφέρειες ο υποψήφιος δήμαρχος λαμβάνει την έδρα της εκλογικής περιφέρειας, όπου ο συνδυασμός έλαβε τις περισσότερες έδρες. Σε περίπτωση ίσου αριθμού εδρών σε περισσότερες περιφέρειες, τότε λαμβάνει την έδρα της περιφέρειας στην οποία ο συνδυασμός έλαβε τις περισσότερες ψήφους. Σε περίπτωση όπου σε περισσότερες περιφέρειες ο συνδυασμός έλαβε ίσο αριθμό ψήφων, γίνεται κλήρωση.

Πώς εκλέγεται ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας

Στον πρώτο και στον τρίτο χρόνο της δημοτικής περιόδου, την πρώτη Κυριακή του Ιανουαρίου το συμβούλιο της δημοτικής κοινότητας συνέρχεται, ύστερα από πρόσκληση του συμβούλου του επιτυχόντος συνδυασμού, που έχει εκλεγεί με τις περισσότερες ψήφους και σε περίπτωση ισοψηφίας, εκείνου που είναι γραμμένος πρώτος κατά σειρά στην απόφαση του δικαστηρίου και εκλέγει με φανερή ψηφοφορία τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρό του.  

 ΠΗΓΗ: ( http://www.tvxs.gr/)